samamalo píše:No jsem takový rozervaný, z toho Vašeho pokusu - sušení. A tak to nevydržím, a semotamo ji namočím. Myslím, že jak začala růst v srpnu, tak to je vcelku málo, aby byla bez vody. Pokud si pamatuje na minulost, tak v domovině má monzun a pak je teprve sucho. Má kvést v létě.
Je tady někdo komu to kvetlo ?
Snažím se mu maximálně napodobit přírodní podmínky. Monzun ano, ale v létě. Koncem září nastává velké sucho a trvá až do konce dubna. V té době spadne třeba jen 20mm srážek za měsíc v jednom dešti, při slunečním svitu a denních teplotách přes 20°C. A to na volném prostranství kde fouká vítr. Informace o četnosti mlh se mi získat nepodařilo, ale tuším že Karlos napsal, že jeho známý který navštívil lokalitu říkal, že sucho tam bylo obrovské a mlhy nezažili. Ono v 700m.n.m. jsou teplé i noci a to mlhám moc nepřeje.
Budu se opakovat, ale kvetou opadané kytky a mě při občasné zálivce neopadává- proto to sušení.
Mě ale překvapilo, jak Vy ho máte opadané a napité, Proto mne zajímá, co jste s ním dělal, jestli přisvěcujete, v jaké ho držíte teplotě den/noc.
Také je zajímavé, že Vy máte pahlízy víceméně pouze na tři listy, zatímco já na šest-sedm. Nevím, čím to je způsobeno.
Já se snažím o opadání. V současnosti to podporuje ten fakt, že na nejstarších a nejseschlejších pahlízách se něco klube u špiček, odkud nejčastěji vyrůstají květy viz. fota. Je to ale nějak "připravené" a nezvětšuje se to. Na těch loňských pahlízách, které nejsou tak seschlé se ale zatím neděje nic. Možná potřebují ještě více seschnout- kdoví?
Jinak nevím odkud máte informaci že kvete v létě. Téměř všude se shodují že kvete na konci zimy a na jaře tak nějak do konce dubna. Tedy na konci suchého období jako většina druhů- tedy před obdobím dešťů.
V tomto vlákně se objevil jeden květ od pavlahegera a dva květy od EvaJ. Docela jsem se již tomuto druhu věnoval a naštudoval kde co

. O to více by mne zajímaly odpovědi na výše položené otázky v jakých podmínkách ho držíte