Dendrobium cuthbertsonii
Re: Den. cuthbertsonii
Evi,pochvala od královny dendrobií potěší,jen aby nebyla poslední....
Marto, děkuju za tvé zkušenosti
. Jsem zvědavý, jak se jim bude líbit přes zimu v té kuchyni. Já to mám přece jen ve skleníku snazší. Místo zalévání se mi osvědčilo opatrné namáčení květináčků, tak aby se nenamočily listy. Voda na listech jim nedělá dobře. Od toho ukládání do rašeliníku jsem také upustil. Pokud jsou ve stínu a nejsou extrémní vedra, tak rostliny nepřesychají a krátkodobé vyschnutí jim neublíží.
Naposledy upravil(a) radzak dne úte 06. lis 2012 23:22:36, celkem upraveno 1 x.
Marto gratuluji ke krásnému kvetení a děkuji za návod k pěstování. Také jsem uskutečnil jeden pokus k udržení těchto mini dendrobek, ale nějak to nevyšlo 
Marta1 píše:Moje zkušenosti jsou malé,ale když si to přeješ Ty, tak napíši.Jsou z Eqanag.,koupené přes Pokoj. z Drážďan,tedy poč.dubna.Pink/stále doufám/že to bude bicolor,mělo 2 p.a 3 přirostly.To red bylo větší,mělo 4 bez listů 3 s listy a květem,ten byl zdachmanej cestováním,tak jsem ho asi za týden odstranila, přirostly 4 p.Přes léto byly venku,za barákem kam nejde sluníčko v hliněném,malém květníčku v rašeliníku, vložené do plast. krabice s rašel. ,tak jak jsem to viděla u Tebe.Namáčela jsem je podle potř. v destilce. Teď je mám v kuchyni na okně,vyndané z krabice s rašel.teplota tak 18 st. v noci pokles,jsou opět v krabici/abych je nevysypala/,občas,opatrně porosím rašel. a občas kápnu na dno tak 2 mm destilky,aby se nacucal květník.ještě jsem je nehnojila.Red kvete od 1.9 pink od 15.10.Myslím,že už je má dost lidí,ale zatím se nechlubí.
Marti, já ho nemám,ale růžové si určitě pořídím,ale až na jaře.....Věra
peli píše:Marto gratuluji ke krásnému kvetení a děkuji za návod k pěstování. Také jsem uskutečnil jeden pokus k udržení těchto mini dendrobek, ale nějak to nevyšlo
Neboj, vyjde příště
Marto, to je paráda, moc gratuluju, jsi fakt obdivuhodná. Jsou moc krásná, obě dvě
Smekám, moc hezké kvítí a zelené ruce...Marta1 píše:Právě kvetou
T.
Marti, taky moc gratuluju, jsou překrásný.
Moc děkuji všem a prosím,držte mi palce aby to nebyly poslední fotky