papuček

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
zuzana

Re: papuček

Příspěvek od zuzana »

Presne tak dopadli moje papuče.Jednému postupne zosychali listy až kým neodišiel celý.Mám podozrenie na hubové ochorenie.Druhý sa držal,dokonca vyhodil nový list.No moja radosť bola predčasná.Jedného dňa,keď som ho otierala od prachu,mi listy zostali v ruke.Celé korene boli odhnité.Už sa nedalo nič robiť.Bolo to počas posledných silných mrazov,ja trúba som ho
deň predtým zaliala.Myslím,že prievan od starých okien dokonal dielo skazy.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

papuček bude chtít očistit kořeny, odstranit co je shnilé a pro začátek dát do spaghna nebo vlhkých hoblin (ne pilin !!!) do igelitového sáčku. přes den nechat zavřený, na noc otevřený aby vyvětral. Nechat na teplejším místě, rozhodně ne u okna, kde protahuje. Tak ať se zadaří
nina

Příspěvek od nina »

Děkuji za pomoc. Abych pravdu řekla, očištění proběhlo tak, že nezůstal jediný kořínek. Jen u jednoho něco zůstalo. Tak jsem zvědavá.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Moc záhada to není, s dostatečnou vlhkostí, zejména ve skleníku papuče dokáží jakžtakž vegetovat i se zničenými kořeny.
Haniko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haniko »

Hana
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Z té vídně vám prodali takto zubožený paphiopedilum???? kouknul jsem i na ty Vaše nové přírustky a těch kořenů moc opravdu nemá. Já bych byl asi pěkně naštvaný, protože mě už jde sotva takovýhle zachránit. http://haniko.rajce.idnes.cz/2010_Viden ... 10_006.jpg
Haniko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haniko »

olaw píše:Z té vídně vám prodali takto zubožený paphiopedilum???? kouknul jsem i na ty Vaše nové přírustky a těch kořenů moc opravdu nemá. Já bych byl asi pěkně naštvaný, protože mě už jde sotva takovýhle zachránit. http://haniko.rajce.idnes.cz/2010_Viden ... 10_006.jpg

Hodně mě to mrzí, ale zkusím ho zachránit. Ostatní rostlinky byly dobrý, jen tento jeden papík se nepovedl.
Hana
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tak jestli se Vám to povede, tak já Vám pošlu ty moje na záchranu hi hi hi :lol: :lol: :lol: . Já totiž tohle nedokážu (asi přílišná péče potom, co si myslím, že jsem se jim málo věnoval).
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Dnes jsem po delším čase navštívila jeden z pražských Hornbachů a neodolala jsem tomuto krasavci.
P2263446.JPG
Martin

Příspěvek od Martin »

Nádherný úlovek. Gratuluji a ať se daří.
Martin
Odpovědět