Zygopetalum

Další rody, které se do předcházejících škatulek nevejdou nebo nevíte kam je zařadit
Odpovědět
Marion
Kontaktovat uživatele:

Re: Zygopetalum

Příspěvek od Marion »

Máte všichni krásné kytí :D :D já ho mám každoročně venku a bez problémů nakvétá,momentálně má na květ :D
pavla

Příspěvek od pavla »

Nevím, jestli se naučím pěstovat tuto kyti. Udělala krásnou pahlízu, nový výhon uhnil a to ji zalévám opatrně... Tak jsem zase na začátku.
Hybridní Zyga chtějí raději chladněji nebo tepleji?
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No, záleží na tom, s čím jsou křížené. Hodně kříženců ale vzniká právě pro to, aby nejlépe snesli domácí (pokojové) podmínky. Pokud se jedná pouze o mezidruhové křížení (Zygopetalum x Zygopetalum), tak bude potřebovat chladněji.
Když už jsme u něj, dnes mi vykvetl jeden, asi také kříženec.
Přílohy
Zygo.JPG
jitol

Příspěvek od jitol »

olaw píše:No, záleží na tom, s čím jsou křížené. Hodně kříženců ale vzniká právě pro to, aby nejlépe snesli domácí (pokojové) podmínky. Pokud se jedná pouze o mezidruhové křížení (Zygopetalum x Zygopetalum), tak bude potřebovat chladněji.
Když už jsme u něj, dnes mi vykvetl jeden, asi také kříženec.

Přesně tohoto křížence také mám-koupila jsem ho letos v Hornbachu. Myslíte, že nestrádá, když ho mám nyní na balkóně(zaskleném) při cca 15-18 st.C?
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Nestrádá. Tam mu je ideálně. Určitě ale snese i nižší teploty.
pavla

Příspěvek od pavla »

Tak z toho zas nejsem chytřejší. Nechám ho tam, kde je, ještě chvíli. Když se nevzpamatuje, zkusím jiné stanoviště.
micoš

Příspěvek od micoš »

Přeji hezký den,chtěla bych poprosit o radu,kde koupit nebo sehnat Zygopetalum.Děkuji Eva
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Záleží, jaké sháníte. Pokud sháníte přírodní druhy, tak určitě nejlépe v Německu, pokud jakékoliv hybridy, tak v hobbymarketech. Je to ale sezóní záležitost, protože kvetou převážně v zimě a tak jedině v tu dobu.
evulka

Příspěvek od evulka »

Nevím kam to zařadit a nechci zakládat nové téma , prosím zkušené orchidejáře , objevila jsem tuto orchidej moc se mi líbí a i když jsem se snažila něco o ní najít, moc se mi nedařilo. Připomíná mi Zygopetalum, prosím nevíte někdo jaké má podmínky k pěstování? Předem děkuji, jestli se někdo obětuje ;) Eva -Acacallis cyanea x Paradisanthus micranthusObrázek
Eva3

Příspěvek od Eva3 »

Dobrý den, také bych potřebovala poradit se svým zygopetalum. Mám ho teprv krátce a nerada bych mu nějak uškodila, moc krásně před vánocemi kvetlo a teď má asi 6 nových výhonů. Na starých listech se ale začaly dělat různé výrůstky a list je jakoby kožnatý, tvrdý a drsný. Listy se tím také trochu deformují... Snad s tím někdo má zkušenosti. Doufám že to bude na těch fotkách vidět.
Přílohy
DSCN2717.JPG
DSCN2716.JPG
Odpovědět