Biplantol Vital NT
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Re: Biplantol Vital NT
Pavel63- Pan Rokos tu upozorňoval na rizika spojená s předávkováním Altronu Silver. Nebyl ale konkrétní jaké dávky pro jaké rostliny jsou už nebezpečné. Zatím jsem jej nezkoušel. Mám ale neblahé zkušenosti s Atonikem, kde stačí nepříliš vysoké předávkování k znatelným škodám. Je to sice ůplně jiná chemická látka, v jistých směrech má ale působení patrně podobné, proto informace tohoto charakteru nemohou uniknout mé pozornosti. Více informací, zkušeností, v tomto směru rozhodně nebude ke škodě.
Já Biplantol používám letos - koupila jsem ho na základě inspirace v knížce Brigitte Goedeová - Orchideje. Jsem s ním spokojená a myslím, že moje orchideje taky
Všechny phaly mi vzorně nasadily na květy a to jsem je obvykle musela na podzim chladit a sušit, jinak se jim kvést nechtělo. Letos je to bez problémů.
Nechci oponovat, ale mně nasadily až na výjimky jako byly čerstvě odkvetlé rostliny také všechny phaly. Spíš bych řekla, že reagují na zkrácení dne, protože péči mají stále stejnou - Orchimix do každé zálivky ve slabší koncentraci, frekvence zálivky se také nezměnila.
Jen pro informaci pro všechny zájemce www.pokojovky.cz nabízí všechny druhy Biplantolu v různých baleních.
S Gabčou naprosto souhlasím.....Věra
Dobrý den, dnes jsem zakoupila Biplantol contra x2 Aromaterapie, který má být použit pouze formou postřiku na list. Prodavačky mi v květinářství tvrdily, že je vpodstatě jedno jaký Biplantol budu na orchideje používat a tento navíc hubí škůdce. Lze zajišťovat výživu rostlin pouze postřikem na list bez hnojení kořenů při zálivce? Nebo by bylo lépe zakoupit ještě jiné hnojivo do zálivky a jaké? Toto hnojivo jsem si zakoupila na základě velké spokojenosti uživatelů vašich stránek a navíc bydlím v Liberci. Děkuji. Lenka
Biplantol contra x2 Aromaterapie není hnojivo, je to jen postřik proti škůdcům.
Myslím, že Pafka má pravdu jen částečně. Mohlo by se zdát, že jde o insekticid a to rozhodně není pravda.
Dovolím si okopírovat příbalový leták
BIPLANTOL contra x2 Aromaterapie
Homeopatický přípravek pro zvýšení obranyschopnosti rostlin.
Přípravek pro zvýšení oddolnosti a obranyschopnosti rostlin před bodavým a savým hmyzem.
Tento přípravek umožňuje oslabené či jinak stresované rostlině se v krátké době nejen opět zotavit, ale zárověň posiluje její obranyschopnost proti hmyzím škůdcům.
Účinné látky jsou přijímány listy.
účinky:
- posiluje rostlinu před napadením : mravenci, mšicemi, molicemi, ovocnými muškami, sviluškami, červci, smutnicemi a čeledí třásnokřídlých.
- na včely nemá negativní vliv
- působí ihned, odolný vodě
- neškodné pro člověka, zvířata i rostliny
složení:
z 98% minerály draslík, vápník, železo, hořčík, fosfor, síru a životně důležité stopové prvky, životně důležité stopové prvky bór, mangan, molybden, kobalt, měď, křemík, organické germanium a kyselinu uronovou (rostlinné slizy), 0,2% čistých éterických olejů z cypřiše, eukalyptu, tymiánu, máty peprné, levandule čajovníku, citronely a hřebíčku, 1,5% slunečnicového oleje, 0,3% emulgátoru
použití:
Biplantol contra x2 Aromaterapie je hotový roztok, který se dále nemusí ředit. Aplikuje se rozprašovačem na list rostliny pravidelně každých 6-8 týdnů. V případě napadení škůdci používejte častěji. Před použitím protřepejte.
Biplantol contra x2 Aromaterapie můžete i zředit. Smíchejte 35ml s 1l vody a rozprašujte na rostliny každý týden.
vyrábí:
Bioplant Naturverfahren GmbH
D-78467 Konstanz
www.biplantol.de
Jinak pro Lenku - jsem taky liberecká, takže produkty Biplantolu používám už roky. Hnojiva Vital NT a Guano, se kterými jsem spokojená, kupuju pravidelně, ale Biplantol contra x2 Aromaterapie už nechci. Je to jen drahý, po eukalytu vonící osvěžovač vzduchu, používala jsem ho pravidelně a stejně mi rostliny napadli červci a třásněnka. V tomto případě jsou to podle mě vyhozené peníze
Dovolím si okopírovat příbalový leták
BIPLANTOL contra x2 Aromaterapie
Homeopatický přípravek pro zvýšení obranyschopnosti rostlin.
Přípravek pro zvýšení oddolnosti a obranyschopnosti rostlin před bodavým a savým hmyzem.
Tento přípravek umožňuje oslabené či jinak stresované rostlině se v krátké době nejen opět zotavit, ale zárověň posiluje její obranyschopnost proti hmyzím škůdcům.
Účinné látky jsou přijímány listy.
účinky:
- posiluje rostlinu před napadením : mravenci, mšicemi, molicemi, ovocnými muškami, sviluškami, červci, smutnicemi a čeledí třásnokřídlých.
- na včely nemá negativní vliv
- působí ihned, odolný vodě
- neškodné pro člověka, zvířata i rostliny
složení:
z 98% minerály draslík, vápník, železo, hořčík, fosfor, síru a životně důležité stopové prvky, životně důležité stopové prvky bór, mangan, molybden, kobalt, měď, křemík, organické germanium a kyselinu uronovou (rostlinné slizy), 0,2% čistých éterických olejů z cypřiše, eukalyptu, tymiánu, máty peprné, levandule čajovníku, citronely a hřebíčku, 1,5% slunečnicového oleje, 0,3% emulgátoru
použití:
Biplantol contra x2 Aromaterapie je hotový roztok, který se dále nemusí ředit. Aplikuje se rozprašovačem na list rostliny pravidelně každých 6-8 týdnů. V případě napadení škůdci používejte častěji. Před použitím protřepejte.
Biplantol contra x2 Aromaterapie můžete i zředit. Smíchejte 35ml s 1l vody a rozprašujte na rostliny každý týden.
vyrábí:
Bioplant Naturverfahren GmbH
D-78467 Konstanz
www.biplantol.de
Jinak pro Lenku - jsem taky liberecká, takže produkty Biplantolu používám už roky. Hnojiva Vital NT a Guano, se kterými jsem spokojená, kupuju pravidelně, ale Biplantol contra x2 Aromaterapie už nechci. Je to jen drahý, po eukalytu vonící osvěžovač vzduchu, používala jsem ho pravidelně a stejně mi rostliny napadli červci a třásněnka. V tomto případě jsou to podle mě vyhozené peníze
Já vím, že jsem strašnej rypák, ale docela by mne zajímalo, jak přesně napadají mravenci a ovocné mušky orchideje - to kdyby mi někdo od výrobce vysvětlil...
T.
T.
Děkuji za odpovědi. Zmíněný Biplantol-postřik mi byl doporučen třemi prodavačkami v květinářství které jako jedno z mála Biplantol prodává i na internetu. Nezdálo se mi to, protože jsem cíleně šla pro NT, ale přesvědčily mě svými údajnými zkušenostmi s tímto přípravkem. Tvrdily, že je vlastně jedno, který Biplantol použijete a tento navíc voní a hubí. Moje kytičky už včera prošly onou kůrou a pokud je to tak jak píšete, tak osvěžovač je to příjemný, ale zas dost těžký peníz. Pravda je, že jsem jako správný Čech aplikovala dle návodu roztok ředěný, protože jinak by to byla opravdu jednorázová záležitost. Dost možná, že mě prodavačky poznaly a prodaly mi záměrně toto - minulý týden jsem jim v prodejně našla a ukázala poměrně drahého phaleňáka s breberkami. To mám za to. Lenka