Cypripedium - species
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cypripedium - species
Budeme se těšit na pravidelné zprávy.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Rostlina pochází od pana Hlavatého, dostal jsem ji jako dárek. v žádném případě to nebyl úmysl, mám kytky na chalupě a při kontrole bylo 8 rostlin nad pokrývkou, tato byla tak vysoká že už nešla zahrabat. překvapilo mne, že k indukci kvetení stačila tak krátká doba. uvidíme jak to dopadne. Pokud vykvete tak snad určíme i o jaký druh se jedná. moc se v nich nevyznám, pěstuju téměř výhradně hybridy.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, darovat Cyp. himalaicum tomu já říkám velkorysost. Sám "mocný" guru asymbiotické propagace cypripedií Werner Frosch se ještě loni bezvýsledně pídil po tomto druhu a v Čechách se dokonce rozdává
Ale zpět k diskutované rostlině. Nevím v jakých podmínkách je v průběhu zimy, ale předčasnému narašení je možné zabránit důsledným stíněním proti slunci, krytím proti zimní vodě (sklo) a zaházením hromadou sněhu. Zvláště druhy vysokohorských a monzunových oblastí mohou čekat na první rozmrznutí sněhové pokrývky a půdy a s tím spojenou čerstvou dávkou vody indukující velice rychlý růst.
Hezký den
Pavel
Ale zpět k diskutované rostlině. Nevím v jakých podmínkách je v průběhu zimy, ale předčasnému narašení je možné zabránit důsledným stíněním proti slunci, krytím proti zimní vodě (sklo) a zaházením hromadou sněhu. Zvláště druhy vysokohorských a monzunových oblastí mohou čekat na první rozmrznutí sněhové pokrývky a půdy a s tím spojenou čerstvou dávkou vody indukující velice rychlý růst.
Hezký den
Pavel
ten dárek byl od manželky, vybírala z nabídky podle obrázků. Pokud vykvete jsem sám zvědav o co se jedná
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jirka P. píše:ten dárek byl od manželky, vybírala z nabídky podle obrázků. Pokud vykvete jsem sám zvědav o co se jedná
Tak to je jiná.
Hezký den
Pavel
Já si opravdu nemohu stěžovat.
Dnes jsem měl konečně čas si pořádně projít celé fórum a je fakt SUPER!!
přeji všem moc pěstitelských úspěchů.
jirka
Dnes jsem měl konečně čas si pořádně projít celé fórum a je fakt SUPER!!
přeji všem moc pěstitelských úspěchů.
jirka
No, tak to bych taky chtěl takovou manželku. Něco mi koupí, to je fakt, ale kytky mi raději nekupuje, protože ví, že by se jí to nepovedlo.
Teď mi odpověděla, co je to Cypripedium?

Tak cypripedko už vykvetlo,samozřejmě v době kdy je člověk pryč. Měli jste pravdu, i když jiný pěstitel tak hymalaicum to není. Kvalita fotek nic moc ale vidět snad je. jirka
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jirko, zatím mi to nejvíc připomíná flavum. Otázkou ovšem je, jak k záměně došlo. Zatím mi to moc dobrý obrázek o dodavateli nedává.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Stopro C. flavum. Je to škoda, protože C. himalaicum bych bral mnohem víc, ale taky cena by byla asi podstatně vyšší....