Cypripedium - species

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Cypripedium - species

Příspěvek od pavelheger »

Budeme se těšit na pravidelné zprávy.
Hezký den
Pavel
Jirka P.

Příspěvek od Jirka P. »

Rostlina pochází od pana Hlavatého, dostal jsem ji jako dárek. v žádném případě to nebyl úmysl, mám kytky na chalupě a při kontrole bylo 8 rostlin nad pokrývkou, tato byla tak vysoká že už nešla zahrabat. překvapilo mne, že k indukci kvetení stačila tak krátká doba. uvidíme jak to dopadne. Pokud vykvete tak snad určíme i o jaký druh se jedná. moc se v nich nevyznám, pěstuju téměř výhradně hybridy.
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Hmm, darovat Cyp. himalaicum tomu já říkám velkorysost. Sám "mocný" guru asymbiotické propagace cypripedií Werner Frosch se ještě loni bezvýsledně pídil po tomto druhu a v Čechách se dokonce rozdává :mrgreen:
Ale zpět k diskutované rostlině. Nevím v jakých podmínkách je v průběhu zimy, ale předčasnému narašení je možné zabránit důsledným stíněním proti slunci, krytím proti zimní vodě (sklo) a zaházením hromadou sněhu. Zvláště druhy vysokohorských a monzunových oblastí mohou čekat na první rozmrznutí sněhové pokrývky a půdy a s tím spojenou čerstvou dávkou vody indukující velice rychlý růst.
Hezký den
Pavel
Jirka P.

Příspěvek od Jirka P. »

ten dárek byl od manželky, vybírala z nabídky podle obrázků. Pokud vykvete jsem sám zvědav o co se jedná
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jirka P. píše:ten dárek byl od manželky, vybírala z nabídky podle obrázků. Pokud vykvete jsem sám zvědav o co se jedná

Tak to je jiná. ;) Ale stejně by mě zajímalo, kde jsi takovou empatickou manželku sehnal ;) Jám mám sice také moc hodnou, milou, šikovnou a obětavou, ale cypripedium mi ještě nekoupila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hezký den
Pavel
Jirka P.

Příspěvek od Jirka P. »

Já si opravdu nemohu stěžovat.
Dnes jsem měl konečně čas si pořádně projít celé fórum a je fakt SUPER!!
přeji všem moc pěstitelských úspěchů.
jirka
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No, tak to bych taky chtěl takovou manželku. Něco mi koupí, to je fakt, ale kytky mi raději nekupuje, protože ví, že by se jí to nepovedlo. :lol: :lol: :lol: Teď mi odpověděla, co je to Cypripedium? :lol: :lol:
Jirka P.

Příspěvek od Jirka P. »

Tak cypripedko už vykvetlo,samozřejmě v době kdy je člověk pryč. Měli jste pravdu, i když jiný pěstitel tak hymalaicum to není. Kvalita fotek nic moc ale vidět snad je. jirka
Přílohy
květ 1.jpg
květ 2.jpg
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jirko, zatím mi to nejvíc připomíná flavum. Otázkou ovšem je, jak k záměně došlo. Zatím mi to moc dobrý obrázek o dodavateli nedává.
Hezký den
Pavel
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Stopro C. flavum. Je to škoda, protože C. himalaicum bych bral mnohem víc, ale taky cena by byla asi podstatně vyšší....
Odpovědět