HAKI píše:Teda teď si mě rozesmál .Archivuju různý věci ,ale mám v tom hroznej bordel. Tahle informace pochází od pána kterého nebudu jmenovat .Zasvěcení poznaj.Já jsem to tenkrát nějak nezkoušela protože znám peroxid vodíku znám z práce a to mě stačí.Ale vypadá že tomu věřil a snad mu to i zabíralo . Jinak osobně z kůrou nic nedělám.
No tak ten text cituji: " Já tedy řeším všechno tím peroxidem, 3% ničí bakterie a může se s touto koncetrací zalévat, navíc okysličuje kořeny. Když mám napadenou rostlinu tak používám 5% jen na tu rostlinu a napadené místo, pokud to nepomůže což se stane málokdy tak použiji 10% jen na postižené místo. Zatím mi to vždy rostliny zachránilo. Někdy při napadení nějakými živočichy používám 5% na zálivku aby zahubil vajíčka a ty bestie. Krásně to vyšumí a zatím to působí aniž bych používal cokoliv jiného. 10% už by naleptal tkáň kořenů, ačkoliv při silném napadení to někdy použiju, protože rostliny by stejně zahynula a s popálených kořenů se vzpamatuje. 10% používám na desinfekci květináčů a všech pomůcek a prostor ve skleníku.
Peroxid je vlastně okysličovadlo, které má 2 molekuly vodíku a 2 kyslíku. Molekula kyslíku se váže na uhlík v buňkách tkání plísní, bakterií nebo živočichů a tím ji zničí. Po reakci zbudou 2 molekuly vodíku a jedna kysklíku, což je pouhopouhá voda H2O."
To zní dobře, budu muset do lékarny, ale neriskuju, že mi z té kůry něco bude vylízat (minule to byli mravenci
Jinak dneska mi musela stačit voda a mikrovlnka