Zimní zahrada

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zimní zahrada

Příspěvek od pavelheger »

Pavlo, moje ZZ má střechu z polykarbonátových desek o rozměru cca 3x2metry. V místě, kde se napojuje na zeď určitě není 1cm fuk. Řekl bych že to montážníci dali na těsno. Letos je to už druhé léto a zatím jsem si nevšiml, žádných negativních vlivů, způsobených velkou roztažností polykarbonátu.
Kytky mám na vlastnoručně vyronených pojízdných stolcích. To abych je mohl, kdykoliv lehce odvézt a pohodlně se dostat k oknům.
Hezký den
Pavel
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Pavlo, ano, je to sice jen na jedné zdi, ale konstrukce je ocelová (stejný materiál, jako se vyrábějí plastová okna), která se určitě ani nehne. A stejně jako Pavel, nepozoruji žádné pnutí.
ma-ja, nafotím ti, jak mám orchidky umístěné. Vesměs použit "drátěný program" z OBI a mříže na pnoucí rostliny.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Když jsem si prohlížela tvoje fotky tak musím zhodnotit co je nejtěžší-tedy bylo u mě. Dát to vše do pohybu, naplánovat obhájit své nápady a pak už to jede.Nejhorší je první den kopání :lol: Skleník máš pěknej i mě by zajímalo pár fotek jak to tam máš teď uspořádáno.Skleník, nebo zimní zahrada se stále mění jak kytky přibývají a rostou a stává se skoro celoživotním dílem ,umem či fantazií.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

U polykarbonátu je problém, když jsou uzavřeny všechny čtyři strany, také se velkými rozměry. Pokud má stranu volnou, kam se může roztahovat, nebo smršťovat, tak je vše v pořádku.
pavla

Příspěvek od pavla »

Milo, Tys to vystihl. Já budu mít uzavřené 3 strany ze 4 a bohužel obě strany v podélném směru, kam by právě ten polykarbonát měl "utíkat". Do šířky by roztažnost měla být pokryta napojením jednotlivých dílů.
Jsem zvědavá, jak to dopadne.
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Tak jsem konečně udělala pár fotek právě dokončené zahrady. Kdo má prosím nějaký nápad, jak začít, poraďte mi. Evičko, já nemám žádnou stěnu kde by byla zeď kam umístit drátěný program. Nyní mám sice všechny orchideje venku, ale do podzimu musím vymyslet, jak to udělat hlavně nějaké ty truhlíky nebo něco takového.
http://ma-ja1.rajce.idnes.cz/Zimni_zahrada
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

To je nádhera! V tomhle můžete udělat učiněný ráj. Asi byste měla hledat inspiraci v již osázených zahradách. Zkuste se k někomu vetřít :mrgreen:
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

radzak píše:To je nádhera! V tomhle můžete udělat učiněný ráj. Asi byste měla hledat inspiraci v již osázených zahradách. Zkuste se k někomu vetřít :mrgreen:

Když já ve svém okolí nikoho kdo má ZZ neznám a nikdy jsem u nikoho nebyla :?
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

ma-ja píše:
radzak píše:To je nádhera! V tomhle můžete udělat učiněný ráj. Asi byste měla hledat inspiraci v již osázených zahradách. Zkuste se k někomu vetřít :mrgreen:

Když já ve svém okolí nikoho kdo má ZZ neznám a nikdy jsem u nikoho nebyla :?

Třeba vám někdo rád poradí. Tady na fóru jsou i pěkné fotky zimních zahrad, tak se zeptejte.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
hanafaranova

Příspěvek od hanafaranova »

Ahojky, ZZ vypadá úžasne, to bude super. Potom ještě křeslo, at se můžete kochat :D . Hana
Odpovědět