Aké iné orchideje teda pestujete, u ktorých sa Vám nedarí udržať vlhkosť substrátu ?
Ja som kôru, ako substrát, už takmer vylúčil. Mám ju len u pár kúskov rastl., aby ich držala stabilne a sú to hrubé časti kôry (5-10 cm). U tej kôry mám aj trochu rašelinníku. Mám vyviazané aj Sophronitisy a pravidelné presýchanie im nerobí veľké problémy (vôbec ich nedržím v neustále vlhkom substráte). Takže ťažko povedať, kde je chyba u Vašich rastlín ...
Reverzní osmóza
-
martinmartin
Re: Reverzní osmóza
Tak už jsem vodu proměřil konduktometrem a v jednom sudu má dešťovka hodnotu 40uS a ve druhém 168uS. Voda z osmozy ma hodnotu 15uS. Mám tedy přidávat k vodě z osmozy mletý dolomiticky vápenec?
-
martinmartin
Renanthery mně moc nedrží vlhkost a Catleye také moc necheron píše:Aké iné orchideje teda pestujete, u ktorých sa Vám nedarí udržať vlhkosť substrátu ?
Ja som kôru, ako substrát, už takmer vylúčil. Mám ju len u pár kúskov rastl., aby ich držala stabilne a sú to hrubé časti kôry (5-10 cm). U tej kôry mám aj trochu rašelinníku. Mám vyviazané aj Sophronitisy a pravidelné presýchanie im nerobí veľké problémy (vôbec ich nedržím v neustále vlhkom substráte). Takže ťažko povedať, kde je chyba u Vašich rastlín ...
Cattleye by mali mierne preschnutie zvládnuť bez najmenších problémov - tiež ich mám vyviazané.