Cypripedium - species

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Cypripedium - species

Příspěvek od pavelheger »

Na http://www.cypripedium.de/English/video ... eos-e.html najdete instruktážní a motivační videa týkajícíc se cypropedií. Jako poslední bylo přidáno instruktážní video s postupem sázení. Všimněte si prosím, že nejsou použity žádné speciální směsi, ale zemina (celkem dost černá, takže zřejmě na živiny bohatá) přímo se vyskytující na zahradě ;)
Hezký den
Pavel
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Jaro se kvapem blíží, takže trochu oživým i toto téma, dneska mi potvrdili objednávku C. calceolus, už se nemůžu dočkat, jestli pokvete, trochu jsem si to pojistil a vzal si největší možnou velikost trsu :lol:
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

No Romane, co je to za kusé informace? Odkud, za kolik? Povídej přeháněj :lol:
Hezký den
Pavel
orchidejky

pavelheger píše:No Romane, co je to za kusé informace? Odkud, za kolik? Povídej přeháněj :lol:
Hezký den
Pavel

Omluvy, omluvy :lol: :lol: :lol: Je to od pana Sembola (www.cypripediums.net), měla by to být dospělá rostlina a květuschopnost jsem si trochu pojistil tím, že jsem objednal největší možnou velikost, za cenu 700,-Kč, což se mi zdá celkem dobrá cena, během příštího týdne by mělo přijít, tak poreferuju jak vypadá. Cenu nechal loňskou, ale na jaře asi bude zdražovat, zda určitě a na kolik netuším :P
orebice

Příspěvek od orebice »

Loni jsem od p. Sembola také jeden koupil a krásně vykvetl, takže se můžete těšit. Má je opravdu narostlé a kvalitní. ;)
orchidejky

orebice píše:Loni jsem od p. Sembola také jeden koupil a krásně vykvetl, takže se můžete těšit. Má je opravdu narostlé a kvalitní. ;)

Tak to jste mě nedmíru potěšil ;) :P
Jirka P.

Příspěvek od Jirka P. »

Zdravím všechny přátele orchidejí,
tak v letošní bláznivé zimě je snad vše možné. Po lednovém oteplení několik cypripedií narašilo tak, že jsem se je pokusil zachránit před zmrznutím přenesením za okno. Nejenže všechna bez problémů rostou ale začínají nasazovat na květ.Takže kvetou za okny vedle dokvétajících vánočních kaktusů. :?:
Přílohy
himalaikum.jpg
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jirko, jsem zvědav jak tento experiment dopadne. Já jsem k tomu celkem dost skeptický. Asi před rokem jsem kdesi četl, že někajému němcovi odešly všechny cypripedia "rychlená" pro potřeby výstavy. Netvrdím, že to hned musí dopadnout takto tragicky, ale myslím si, že s tím bude mít kytka dost problémy zvláště pokud se jedná o Cyp. himalaicum, které je celkem těžké na pěstování. Celkem by mě zajímalo odkud je máte. Pokud je to od Sembola, tak to na 99% himalaicum není.
Každopádně se ale těším na další zprávy, fotky a zkušenosti.
Hezký den
Pavel
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Taky mi přijde dost vytažený, na to, že by to mělo být himalaicum. No, snad květy dojdou. Mohlo by se klidně stát, že poupě z důvodu vysoké teploty zaschne. Nebylo by lepší ho zpomalit uložením do většího chladna?
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Já jsem vloni sehnal první kousky a bylo mi doporučeno sázet následovně: Vykopat jámu hlubokou 40cm, na dbo fólii do výšky asi 10 cm aby držela vodu, do ní hrubé kameny jako drenáž, zakrýt netkanou folií a namíchat substrát z bukovky, kompostu, půdy a vápencové drti. Na zimu zakrýt vrstvou listí. S venkovními nemám zkušenost, takže jsem to tak udělal a uvidíme výsledek.
Odpovědět