Kapradiny
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kapradiny
Potřebuji poradit.Jde o Lecanopteris mirabilis. Ne že bych Lecanopteris chtěla vermomocí nějak množit .Ale je navázaný na docela malém kousku kůry. Jak přirůstá, možná se časem nevejde. Nemáte někdo zkušenost jestli už nové malé rostlinky oddělit. Možná jsou ještě dost malý na samostatný život.
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
zkušenost nemám a dokonce jsem je umořil,ale Z.Ježek říkal že to prostě uřízne a zasadí.Je tam ale riziko infekce a zahnívání jako u všeho co dělíš.Sám říkal,že některé děli a dělil až přišel o mateřskou rostlinu.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No právě , ale dík za info. Nechám to tak ,třeba jak polezou přes sebe ,vznikne něco neopakovatelného 
Semenáč chlupatého nephrolepisu vyrazil, název pracovní, třeba je to něco jiného. Jen aby neumořil tu orchidej.
Máš v tom květníku pěknou zahrádku
Jak jsem přitáhla z Drážďan, tak jsem nechala, jen je ve větším. Ta dischidie visí nad tím.
No to byl nejspíš ten problém. Snad už si zvykla 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Zřejmě se to bude zdát někomu jako silná frajeřina
-přisvětluji i kapradinám. Tuto zimu moc nerostou sice vyhánějí nové základy listů ale pak uhnijí nebo uschnou. Trošku jsem změnila substrát a jsou umístěný v dosahu ledek. Zatím překročily listy kritickou délku a možná i vyrostou. Poroste i číńanka Neolepisorus ovatus f. truncatus -mám radost , jasný nevím jestli není radost předčasná .