Nejen orchideje jsou krásné

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Petr48

Re: Nejen orchideje jsou krásné

Příspěvek od Petr48 »

Tuto rostlinu jsem si přivezl z Kalábrie,rostla v lese,má dlouhé kořeny,český název,jak mi kdysi odpověděl v Receptáři pan Větvička je Listnatec.Celkem dobře jde dělit.Ale-tak jak jsem byl nucen se před lety zbavit mnoha orchidejí,tak i této rostliny.Jednou jsem ji viděl v Babiččině údolí a to byla rostlina asi hodně stará,protože byla v květináči asi půlmetrového průměru.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Jééé, zrovna ten díl jsem viděl. Od té doby jsem ale název zapomněl.
Je to zajímavá rostlina a dá se baštit jako chřest.
Šarik

Příspěvek od Šarik »

Taky přidám ...tahleta (Aeonium arborescens) mi ještě nekvetla... mám ji už 6let...pěstuji od miminka. :D Těším se jak budou vypadat květy... :mrgreen:
ObrázekObrázek
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Kvete zajímavě. Dívala jsem se, kolik má barevných variet listů. Nebo je to stále jedna rostlina a barví se do tmava sluníčkem?
Šarik

Příspěvek od Šarik »

Nevím, zda je to sluníčkem, nebo různými varietami... moje je pořád zelená...má stálé stanoviště venku na severní straně, kde mi zdobí vchod do domu, ale moc tam přímé slunce nesvítí to je pravda.. :P
Teta

Příspěvek od Teta »

Zdenka píše:Kvete zajímavě. Dívala jsem se, kolik má barevných variet listů. Nebo je to stále jedna rostlina a barví se do tmava sluníčkem?

Ne, jsou různobarevné. Některé jsou skoro černé. Zelená je stále zelená i na slunci. Ale kvést jsem ji tedy ještě neviděla, to se těším na fotku!
nina

Příspěvek od nina »

olaw píše:Rozkvetla tato zvláštní rostlina. Je to nějaký druh Ruscusu. Nejspíš Ruscus aculeatus.
Jedno si o ní pamatuju, že to, co se zdá jako listy, jsou přeměněné zploštělé stonky (fylokladium) a samotné listy jsou zakrnělé v šupiny.
Pěstuji ji už opravdu dlouho a snažím se ji držet zkrátka, ale taky to není nijak rychle rostoucí kytka.

Takovou snítku dávají v květinářstvích do řezané kytice. Několikrát jsem ji dala po odejití kytky do vázy, protože byla stále moc pěkná a na listech-tedy stoncích se právě udělaly poupata. Ale nikdy už nevykvetly. Vydržela ve váze i rok a byla stále živá. Kořínky nepustila, poupata zaschla. Tak to jsem zase o něco chytřejší :lol: :lol: :lol:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Dnes vykvetl Hibiscus grandidieri. Květ jsem ale hned ulomil, protože je to na opravdu maličké větvičce.
Přílohy
Hibiscus grandidieri.JPG
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Velmi zvláštní a krásný ibišek.
Šarik

Příspěvek od Šarik »

Krásný mimozemšťan! :mrgreen:
Odpovědět