Meiracyllium trinasutum
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Re: Meiracyllium trinasutum
Pro tuto rostlinu mám extra slabost. Kompaktní, zajímavá i květem a ještě voní po skořici. Je zajímavé jak se postupně rozrůstá a přidává v růstu na intenzitě. Větší trsíky umí skutečně vyprodukovat i tři listy z vrcholu za rok. Když k tomu připočtete více vrcholů, kvete docela často, jakkoliv z těch zimních, nebo časně jarních listů moc nekvete. Asi je to dost o světle. Měl jsem jednu už pěkně narostlou, ale chytla virus. Bylo zajímavé jak začala mrška odnožovat, když dosáhla určité velikosti. V Brně jsem jednou viděl pořádný révový kmínek kompletně obalený touto kytkou, doslova stovkami listů.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je pravda .Mě už odnožuje a přesně tak jak to je v odkazu to plánuju.Karlos píše: Bylo zajímavé jak začala mrška odnožovat, když dosáhla určité velikosti.
Krásná kytička. Taky se mi chystá, jsi napřed
. Fakt se na ni dobře kouká
Také se mi moc líbí, musím časem pořídit. Chtěl bych i Meiracyllium wendlandii. Pokud se to tu již neřešilo, tak jsou vzhledem velmi podobné s rozdílnou dobou kvetení: léto, zima.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Plány by byly za mě Meiracyllium trinasutum var album .Ta je dobrá už zbarvením.
To album je pěkné, ale na živo jsem na něj nikde zatím nenarazila.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No je trošku z ruky
https://www.ecuagenera.com/Meiracyllium ... dii-f-alba