Stanhopea
Re: Stanhopea
Ahoj, v čem ji máte? Dala jsem coco chips s kůtou a dřevěným uhlím. Zkusím vyfotit ten košík, nic jiného jsem po ruce neměla, Jinak košik jsem vystlala kokosovými vlákny...Věra
Znovu ráda děkuji za rady od Míry. Stanhopea po přesazení vytlačila další výhonek z pahlíz, které byly původně utopené v substrátu. Tak snad půjde...
HAKI píše:Au au to bolííí -sakra to jste mě naštvalsoukromně bych řekla něco ostřejšího .Chlape máte tam dva stvoly. Hm.......já teda můžu zodpovědně říci že na mě čuměj zatím jen drátěný dna.Ale tigrina je krásná a já ji ještě nemám.
Heč, já mám dvě a pokvetou obě a rubra jako třetí. No ale Haki, co takhle příští rok? Budu přesazovat a asi na Vás pamatovat, mám?
Míro, tak pamatuj taky na mě,je substrát dobrý? Mám ji zavěšenou venku ,ale nízko nad zemí u skleníku, kde je stín od hrušky...Věra
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Věra píše:Ahoj, v čem ji máte?
Já mám piniovou kůru+rašeliník +semtam to dřevěné uhlí +bukový listí.Teď zrovna rostou -přirůstají dobře.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Míra píše: No ale Haki, co takhle příští rok? Budu přesazovat a asi na Vás pamatovat, mám?
No určitě
Četla jsem ,že má raději přes léto chladněji, to mám ve skleníku, kde jsou papriky a stíní jim hruška, tam mám i masdeválie a rostou tam taky..
HAKI píše:Míra píše: No ale Haki, co takhle příští rok? Budu přesazovat a asi na Vás pamatovat, mám?
No určitěberu všema deseti. Je tedy zajímavý že zrovna tigrina moc v nabídkách není-můžu se mýlit. Přitom ten květ je fakt něco.
Hano, to jsem tedy zvědavá až vykvete, jestli
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Věra píše:Četla jsem ,že má raději přes léto chladněji, to mám ve skleníku, kde jsou papriky a stíní jim hruška, tam mám i masdeválie a rostou tam taky..
Mám Stanhopeje teprve 2 rokem,tak o tom nemůžu moc kecat Ale u mě v zimní zahradě mají okolo 30°C v létě. Ale mám východní stranu tak tato teplota není celý den.Nemůžu jim ani nabídnout nic jiného. Např. Stanhopea hernandezii roste ted krásně.V zimě byla flekatá jak ďas.Je na fotu-má srandovní květ.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Věra píše:Hano, to jsem tedy zvědavá až vykvete, jestli![]()
![]()
Klidek všechno jednou vykvete