Vanda

Ascocentrum, Doritis, Phalaenopsis, Renanthera, Rhynchostylis. Vanda …
Odpovědět
maruska

Re: Vanda

Příspěvek od maruska »

Moc děkuji za odpovědi. Také jsem přemýšlela, že bych ty listy odstranila, ale jsou takhle "hnědé" jen z jedné strany tak jsem si říkala, že se je třeba ještě podaří zachránit :cry: Asi zkusím ten cukrový roztok. Jediné, co mě trochu děsí, je to, že kytka má listy poměrně hodně těsně nad sebou a že se odtamtud bude ta voda hodně špatně dostávat pryč.
To Katka: U lukscheiterů jsem si také jednu vyhlídla- v pátek se tam chystám, takže doufám, že budou ještě nějaké mít. Nebo je lepší si ji zamluvit?
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Mluvila jsem s p. Lukscheiterem má jich 300 ks,,,takže dost
Lenice

Příspěvek od Lenice »

Dnes mi přišly dvě vandy od p.Lukscheitera -V.Kultana Gold x V.Charles Goodfellow a V.sanderiana pink.Jsou obě nádherný.Na www.lukscheiter.cz doplnil nabídku o nové druhy.Lenka
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

To maruska - tak to se tam možná potkáme :lol: Jenom ta štreka :?
maruska

Příspěvek od maruska »

Tak to je paráda, jestli jich mají tolik, tak tam na mě určitě nějaké zbydou- akorát si vůbec nemůžu vybrat- trochu se bojím, že dostanu orchidejový záchvat :twisted: štreka to sice je, ale doufám, že to bude stát za to!
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Maruško, souhlasím s hankou2 - odstraň vše, co je shnilé, nejlépe vyvařenou žiletkou až do hloubky, aby tam nezůstala žádná známka hniloby a pak zasyp buď dřevěným uhlím, rozdrceným Endiaronem nebo skořicí. Řekla bych, že asi nej je ten Endiaron. A vůbec nerosit !! Jen namáčet kořeny
maruska

Příspěvek od maruska »

Tak jsem psala mail Virensovi a prý je to nějaká houbová potvora. Hned zítra vyrazím koupit nějakou chemii, snad ještě není pozdě :|
Misut1

Příspěvek od Misut1 »

Byli jste už někdo na výstavě? Kdyžtak dejte vědět, jaké to je.
maruska

Příspěvek od maruska »

Tak jsem dnes vyrazila k Lukscheiterům a musím říct, že to byla vážně paráda- akorát jsem bohužel zapomněla doma foťák. Nicméně jsem si přivezla tři hybridní phaly a hlavně dvě ascocendy (Princess Mikasa Blue a Fuchs Joy x Peggy Foo). Chtěla jsem se optat, jestli mají nějak odlišné nároky než vandy? Jedna z nich jde do květu, takže se už nemůžu dočkat :D
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

maruško,prosím,prosím,pošly fotky těch nádher. :P
Odpovědět