Vitrína

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
Věra
Kontaktovat uživatele:

Re: Vitrína

Příspěvek od Věra »

DSC02900.jpg
DSC02900.jpg
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

DSC02901.jpg
ivag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivag »

Věro, koukám, že se ti také vitrína pěkně zaplňuje. Já mám z té své velkou radost. Jen je mi ještě divné, píšeš, že tam máš vlhkost 80%. Já mám na dně malé jakoby jezírko, takže je tam stále voda, přitom vlhkost vzduchu je 45 - 50 - 60%. Jen když zalévám, vlhkost se zvedne na 66-70%. Nevím zda je to dobré, teplota se drží na 21 - 25°. Tak nevím jestli je to takto dobré. Prosím poraďte. Rostliny ve vitríně jsou zatím vandy, masdelvallie, paphilopedium, nějaké dendrobium, dendrochilum a ostatní. Díky
Juras

Příspěvek od Juras »

ivag píše:Věro, koukám, že se ti také vitrína pěkně zaplňuje. Já mám z té své velkou radost. Jen je mi ještě divné, píšeš, že tam máš vlhkost 80%. Já mám na dně malé jakoby jezírko, takže je tam stále voda, přitom vlhkost vzduchu je 45 - 50 - 60%. Jen když zalévám, vlhkost se zvedne na 66-70%. Nevím zda je to dobré, teplota se drží na 21 - 25°. Tak nevím jestli je to takto dobré. Prosím poraďte. Rostliny ve vitríně jsou zatím vandy, masdelvallie, paphilopedium, nějaké dendrobium, dendrochilum a ostatní. Díky

Zkus dat do toho jezírka malý vodotrysk (stojí cca 300 Kč) nebo mlhovač (cena ?). Pokud ta voda jen stojí, tak vlhkost navýší jen nepatrně.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Tak mi to ukazuje vlhkoměr....s teploměrem...
Juras

Příspěvek od Juras »

Věra píše:Tak mi to ukazuje vlhkoměr....s teploměrem...

Věro, zapracuj ještě na nějakém pozadí, ta bíla zeď za zadním sklem nevypadá moc dobře. Ale jinak už to začíná vypadat dobře
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Věro, pokud máš vlasový vlhkoměr musíš jej po zakoupení seřídit. Seřizování by se mělo dělat tak dvakrát ročně. Zabalíš vlhkoměr do mokré hadry (vyždímané) a necháš to tak 15 - 20 minut. Potom nastavíš šroubkem na 100%. Tvé hodnoty se mi nezdají spolehlivé. Při této vlhkosti a množství vzduchu ve vitrině budou brzy řádit houby jak v lese po dešti.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Virens já ho nafotím a pak mi poradíš platí? Koupila jsem obyšekný spínač a nemůžeme se dostat na to jak funguje, nastavila jsem ho na 12 hod a nic....
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

DSC02903.jpg

Tak takový mám já, omlouvám se nejsem technický tip...
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Věro doufám , že ten elektronický vlhkoměr nestojí přímo na dně vitriny.. Měl by být někde nahoře. To může být začátek špatného měření.
O seřízení tady nic nevím ale zkus ho zabalit do mokré hadry kolik to ukáže.
Vypůjč si někde vlasový vlhkoměr seřiď a porovnej se svým. Jinak se nedobereš jestli to ukazuje správně.
Odpovědět