Poupata
Re: Poupata
Některá květenství se vyvíjejí neskutečně dlouhou dobu. Myslím, že rekordmanem je Mexická Laelia anceps. Po pěti měsících růstu stvolů ještě na koncích nejsou ani malinká poupátka. Jsem zvědavý jak dlouho jí to ještě potrvá do rozkvětu.
Některá Cymbidia se docela snaží. Letos mi úplně v létě vylezla z květináčů jak je nadzvedly kořeny. Tak jsem je vyndal a spodní třetinu kořenů jsem odřízl a znovu jsem je nacpal do těch samých květináčů. Přesto nasadily na květ docela obstojně. Některá mají až pět stvolů.
Už teď je to nádherný pohled 
Tato kytka je třetí, co pěstujeme. První je v pánu, druhá prosperuje, ale nekvete, tak snad se konečně dočkáme u této.
Vypadá to velmi nadějně, tohle už dopadne
Bude to krása
Tento Phal som ziskala omylom na vystave. Az doma som zistila ze ho mam. Ujala som sa ho i ked bezne Phaly nemusim..zo zvedavosti, lebo je iny ako bezne. Par botanickych sa mi velmi pacia, tak mozno sa trafi.
Vyhnalo stvoly a nic..rok a pol cakam. Tuto zimu sa to rozbehlo a uz aj pucky vidno. Hned je to cakanie krajsie 
A co je zač? Ať vím, na co se máme těšit 
Viem len, ze je to Phal. Ja som ho nekupila, mne sa zrazu objavil v taske.
Aha, já jen, že jsi psala, že už jeden máš. Tak jsem si myslela že máš dva kousky od jednoho druhu