Kapradiny

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Re: Kapradiny

Příspěvek od HAKI »

garnet píše: Foceno při baterce v noci,omlouvám se za kvalitu.

To je jasný při baterce -nejlepší snímky :) je pěkná tak přeju aby divočila dál.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

V knize od M.Studničky -Kapradiny je tato věta na str.425 .(Pěstování a generativní množení)
Cituji:“Nejlepší a univerzálně vhodná je borka ze starých topolů černých(Populus nigra) ,poněkud horší je borka dubová ,nikoli ovšem z dubu korkového.Korek vůbec nepřijímá vodu a kořeny kapradin k němu nepřirůstají.“Protože mám tvrdou palici můj Lecanopteris na korkovníku je.Punčocha na přidělání tam už dávno není a opravdu drží nemusíte mít strach z nějakého nezdaru.Je fakt ,že v této větě není jmenovaná kapradina (pro šťourálky)a možná je korkovníku víc druhů.... no . :mrgreen:
Když jsem v tom focení tahle kapradina(3 foto) mě začíná bavit ,kam asi až doleze....
Přílohy
Kapradina.jpg
KAPRADINA-.jpg
jedna plazivá
jedna plazivá
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Na poslední fotce je Polypodium scolopendia.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Při výstavě bonsají v botanické zahradě v Troji jsem koukla do jednoho malého skleníčku. Hned jsem zaznamenala Pyrrosie. Rostla tam snad i Pyrrosia lingua(cedulka to oznamovala ale je víc kultivarů) a rostla krásně i když zase budu citovat z jedné knihy o kapradinách kde se říká ,že při intenzivním osvětlení přechází do temně zelené až hnědozelené tak třeba ještě změní barvu listu v létě .Světla tam bylo dost ,je to epifyt v přírodě roste na skalách někdy i na zemi. Moje lingua je asi ufiknutá z většího trsu já mám list 20cm údajně může být až 50cm.Tak to bych si přála aby se mě takto plazila po zz.Jestli ta moje poroste dobře budu zkoušet.

Paphio píše:Polypodium scolopendia.
DÍK ZA URČENÍ.
Přílohy
botanic.zahrada v Troji
botanic.zahrada v Troji
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Teta píše:
Tak počkáme na jaro...byla bych ráda...třeba ti budu moct také na oplátku pak něco poslat...

AHOJ ještě chceš tu potvoru? :)Chamaeranthemum venosum.
Teta

Příspěvek od Teta »

HAKI píše:
Teta píše:
Tak počkáme na jaro...byla bych ráda...třeba ti budu moct také na oplátku pak něco poslat...

AHOJ ještě chceš tu potvoru? :)Chamaeranthemum venosum.

Ahoj, potvoru určitě chci - napiš podmínky do SZ. :)
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Už jsem si říkala co ti je že nerosteš a dnes koukám něco se stalo jiného jak taková blbost potěší -k neuvěření.Možná nebude chtít takovou hojnou zálivku jak jiný kapradiny.
Přílohy
Pyrrosia rugosa.jpg
Šarik

Příspěvek od Šarik »

Haki - gratuluji k přírustku na Pyrrosia rugosa! I malý výhonek potěší - je to znamení, že se jí to u nás líbí.... :) Až ji budeš mít přemnoženou, budu chtít oddělek(jestli už na něj není tady fronta) ;)

Mezi tu vaši kapradinovou elitu /Lecanopterisy a pod./ hodím trochu toho svého plevele... :D
Pyrrosia abbreviata roste stále skvěle bez ohledu zda si jí všímám nebo ne...
To druhé kapradí mám stále neidentifikováno.... nevíte někdo co to je?
Přílohy
py.JPG
pyro.JPG
kapradí neidentif.JPG
kapred.JPG
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Šarik píše: Až ji budeš mít přemnoženou, budu chtít oddělek

Jo to bude chvilku trvat než bude k dělení mám ji pořízenou tento rok a zatím nijak nekvaltuje v růstu.Jeden lístek -nic moc. ;) Ale od tebe Pyrrosia rugosa ta je hodná mám ji v substrátu u pafíček i navázanou na kůře -ta jde všude to je pravda.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Trošku -pravda jen trošku se moje kapradiny hnuly ,přes zimu každá vytlačila 1 list.Žádná sláva to není ,ale přece jen žijí.Ještě jednu jsem si objednala (Drážďany) A to Neolepisorus ovatus f. truncatus ,řekla bych je zajímavá.Nemáte ji taky někdo ve své sbírce? ;)
Přílohy
Pyrosia lingua a rugosa.jpg
Odpovědět