Paphiopedilum hainanense

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
hanka2

Re: Paph.hainanense

Příspěvek od hanka2 »

Kořeny nádhera,radost pohledět,ale řekněme si otevřeně,máš na tom taky velkou zásluhu.Někdo si může třeba takovou kytičku přinést,nádherně rostlou,ale za pár měsíců je schopný ji stejně zamordovat....
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

VĚRKO-

Molitan v substrátu neznám-u střevíců. Tahle kytka je v pucláku č.15 to bych měla strach jak to bude vysychat-má háklivé kořeny na přemokření ,snad víc jak jiné střevíce? K tomu substrátu- já si vždy najdu kde kytka roste to lze i na netu . Paph.aplletonianum byly občas nalezeny i na mechových balvanech.Tak přidat sphagnum asi ano(já to nedělám) myslím že se to nemá moc přehánět ale suché sphagnum moc vodu nepojme a asi se i rozpadne ? Můj substrát u tohoto pafíčka je coco chips+piniová kůra, snad vysychá dobře to člověk posoudí podle růstu .Taky o substrátu to jen není –to je jasný.
hanka2 píše: zamordovat....

:mrgreen: no to je taky pravda.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Paphio
Pane Klát můžete mě poradit?
Paph.appletonianum var . immaculatum to by měl být typický albín ,údajně nemá žádné načervenalé zabarvení a má tmavší zelené žilkování . Je jich dost druhů abych věděla co sháním podle názvu by to měl být ten nejzelenější?A ten teda je.
http://www.orchid.or.jp/orchid/people/tanaka/Special/album/enalbum11.htmldalší otázka jestli se sežene a za kolik :)
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Upřesním ten molitan ;)
Jeho pory jsou vzájemně propojeny .Udrží vzduch , přijme i mnoho vody ale dlouho ji neudrží. Je to zlehčující i nasáklivá složka. Zřejmě taky záleží i na druhu molitanu aby se neslehl? Pravdou je že v substrátu z Orchids & more mají namíchán molitan taky. Ten substrát jsem kupovala Vlaďasovi byly tam malý kousíčky .
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

hanka2 píše:Ježíš to je nádhera,gratuluju!!! :P

přidávám se ke gratulaci, fakt nádhera !
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Děkuji, děkuji uvidíme jak to půjde dál ;)
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Dám sem fotku od Věrky- je to Paphiopedilum hainanense Kwan Si
Koukala jsem na ty tečky, podobné pafíčko má Gabča asi? Já mám květ bez teček :mrgreen:nějaký rozdíl v tom přece jen bude.
Přílohy
P1000566.jpg
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Jo, je stejné. Řekla bych, že ho máme obě ze stejného zdroje, takže to asi bude úplně stejná kytka. Loni jsem dávala fotky. Letos kvete taky, ale květ je trochu menší. A teď koukám, že tlačí poupě ještě ze třetí růžice. Na mé poměry velice spolehlivá kytka.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Gabča píše:Na mé poměry velice spolehlivá kytka.

Tak to je skvělý , koukala jsem na tvoje fotky-květ je pěknej.Ale klidně ,až všechny 3 rozkvetou ,můžeš dát zase fotku :)
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Ony letos nakvétají postupně, první květ už je pryč a ten druhý určitě taky odkvete dřív, než bude třetí. Takže dělá parádu dlouho, ale taková bomba, jako u Tebe, to prostě není. Nějak poslední dobou nemám čas ani chuť fotit. Pořád jen nacházím další kytky, postižené TĚMI fleky na listech a poněkud mě to zbavuje entuziasmu.
Naposledy upravil(a) Gabča dne úte 24. led 2012 22:53:54, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět