Paráda. Nejsem sice odborník, ale S. embreei by to měla být. Nějak jsem přehlédnul Váš předchozí příspěvek. Ještě před přesunem kytek do ZZ jsem vždy v květnu pocukroval povrch substrátu Osmocote. Zálivková voda 120 µS Biplantol guano. Zanedlouho pokvete S. oculata. Loni udělala 5 nových pahlíz a teď tlačí 6 květních stvolů. Jak velký vliv na to měl přesun do ZZ a jaký přihnojení je otázka, ale větší přísun živin u tohoto rodu je ve vegetačním období a při tvorbě květů rozhodně prospěšný.Mila.J píše:Prvně jsem přesvědčil ke květu. Snad embreei?
Stanhopea
Re: Stanhopea
Naposledy upravil(a) vizir dne čtv 05. srp 2021 18:49:51, celkem upraveno 1 x.
Super. Tahle kytka se snad nikdy neokouká.Vaclav píše:Stará známá S.tigrina
No tedy ta jeRastoB píše:Kvet je krasny, len ta neprijrmna omamna vona… ako hyacinty…
To je mazec. Nádherná kytice.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Jako embreei jsem to koupil, zřejmě to bude i pravda.vizir píše:Paráda. Nejsem sice odborník, ale S. embreei by to měla být. Nějak jsem přehlédnul Váš předchozí příspěvek. Ještě před přesunem kytek do ZZ jsem vždy v květnu pocukroval povrch substrátu Osmocote. Zálivková voda 120 µS Biplantol guano. Zanedlouho pokvete S. oculata. Loni udělala 5 nových pahlíz a teď tlačí 6 květních stvolů. Jak velký vliv na to měl přesun do ZZ a jaký přihnojení je otázka, ale větší přísun živin u tohoto rodu je ve vegetačním období a při tvorbě květů rozhodně prospěšný.Mila.J píše:Prvně jsem přesvědčil ke květu. Snad embreei?
Roky mi Stanhopee nekvetli. Květy v posledním roce přikládám zvýšení hnojení.
S osmocote to zkouším dva roky také. Myslím ale, že víc se projevilo celkové zvýšení hnojení. Osmocote nedokáži dobře posoudit. Jsou různé. S tím mým nepozoruji veliké změny. Možná dávám málo.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Panečku ty se tam mačkajRastoB píše:Kvet je krasny
Stanhopeje ma nechávajú v kľude - nie sú mojou šálkou kávy ...
Ale musím oceniť tú, ako Zdenka napísala, kyticu kvetov ! Nádherný trs !
Ale musím oceniť tú, ako Zdenka napísala, kyticu kvetov ! Nádherný trs !
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Takhle to vypadá když se cedulky ustavičně prohazujou .Nechápu.
Nakonec z poupat je Stanhopea wardii.
-
Safiricon
- Kontaktovat uživatele:
ta fotka je nádherná