Phragmipedium
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: phragmipedium
Mám besseae přesně 2 roky od Peruflory. Za tu dobu narostly 2 růžice, ale ani jedna nekvetla. Nevím ale co změnit abych se květů už konečně také dočkal.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
virens píše:Phrag. kovachii má nyní za lidové cenyi Peruflora . Zájemci si mohou objednat květuschopnou silnou rostlinu třeba do Budapešti.
Virensi, ty ses dostal k aktuálnímu ceníku Peruflory? Já ho neviděl už ani nepamatuji. Nový web (od té doby co zrušili starý) jsem také ještě neviděl.
hezký den
Pavel
pavelheger píše:Mám besseae přesně 2 roky od Peruflory. Za tu dobu narostly 2 růžice, ale ani jedna nekvetla. Nevím ale co změnit abych se květů už konečně také dočkal.
Hezký den
Pavel
Pavle, pěstuješ ho volně na parapetu?
Ceník Peruflora 2011 Pozor je to v ojrech !!!!
- Přílohy
-
- ORCHIDS FOR SALE, PERUFLORA 2011.xls
- (870 KiB) Staženo 331 x
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Radku,
první rok jsem ho měl na parapetu SV okna. Od jara je v zimní zahradě orientované na jih. Rozdíl oproti původnímu umístění na parapetu je výrazně vyšší intenzita osvětlení, výraznější kolísání vlhkosti a teplot a nižší teploty přes zimu. Letos roste na první pohled silnější růžice, která od doby co se ochladilo přirůstá pomaleji, než před tím.
Hezký den
Pavel
první rok jsem ho měl na parapetu SV okna. Od jara je v zimní zahradě orientované na jih. Rozdíl oproti původnímu umístění na parapetu je výrazně vyšší intenzita osvětlení, výraznější kolísání vlhkosti a teplot a nižší teploty přes zimu. Letos roste na první pohled silnější růžice, která od doby co se ochladilo přirůstá pomaleji, než před tím.
Hezký den
Pavel
Bude si muset zvyknout na parapet. U mne ve skleníku přežijí jen odolné kytky. Tahle k nim nepatří-už jsem se o tom před pár roky přesvědčil.
Dobrý večer, mám Pragmipedium Cardinale ale nevím si s ním radu. Netušíte, jaké potřebije podmínky? Vím jen, že chtějí více vody ale některá chtějí teplo a některá chladněji. Tady jde o křížence, takže jsem vedle. Díky.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Phrag. Cardinale = (schlimii x longifolium) x schlimii
Co se požadavků týče, tak schlimii bude zřejmě dominantním. Sedenii jsem dostal v roce 2008 jako chcípáčka, který se sice vzpamatoval a krásně zakořenil, ale kvést se mu nechce. Schlimii mám od letošního podzimu, takže vlastními postřehy posloužit neumím.
Na http://www.goreorchidconservatory.com/S ... limii.html o schlimii píšou, že roste na východ orientovaných skalách blízko řek a potoků => častá a živinami chudá zálivka. Doporučuje se dostatečné osvětlení (26000lux) a v průběhu roku více-méně vyrovnané teploty v rozmezí 15 - 25°C.
Snad Vám tyto informace v něčem pomohou.
Hezký den
Pavel
Co se požadavků týče, tak schlimii bude zřejmě dominantním. Sedenii jsem dostal v roce 2008 jako chcípáčka, který se sice vzpamatoval a krásně zakořenil, ale kvést se mu nechce. Schlimii mám od letošního podzimu, takže vlastními postřehy posloužit neumím.
Na http://www.goreorchidconservatory.com/S ... limii.html o schlimii píšou, že roste na východ orientovaných skalách blízko řek a potoků => častá a živinami chudá zálivka. Doporučuje se dostatečné osvětlení (26000lux) a v průběhu roku více-méně vyrovnané teploty v rozmezí 15 - 25°C.
Snad Vám tyto informace v něčem pomohou.
Hezký den
Pavel
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
vrátím se k bessae - před rokem koupené na Kociánce kvetoucí, po odkvětu jsem odsadila nejstarší růžici, která se kupodivu úspěšně chytla a dělá novou, novější část aktuálně vytváří květní stvol. Jednu část mám čistě v čipsech, druhá je ve směsi kůry, rašeliníku a kokovláken. Na parapetu, JV okně, ale v části, kde svítí míň, ve druhé řadě, nad keramzitem s vodou. Přes dovolenou se mi udělaly 2 fleky, ale zaschly, od té doby mám i v tomhle pokoji ventilátor.
Katko, jak je to s vlhkostí? Tohle asi nechce stát ve vodě?