Cycnoches loddigesii
Re: Cycnoches loddigesii
Měl jsem z těchto rostlin obavu, ale rostou celkem dobře. Zvlášť ze zimy jsem měl strach, ale přečkaly ji v temperovaném skleníku bez problémů. Jen nesměly dostat ani kapku vody.
Tak moje lodigeska letos vykvetla i samcimi kvety (celkem 3). Zajimavy rok... Mimochodem i tim, ze jsem odpravil moji oblibenou c. chlorochilon
david
p.s. pro porovnami prikladam i prvni- samici kvet
david
p.s. pro porovnami prikladam i prvni- samici kvet
To vykvetla jedna rostlina během dvou měsíců samičími i samčími květy? 
Je to tak Radku, mam skutecne jen jednu rostlinu a doufam , ze vydrzi.
To je fakt paráda, nenapadlo mne, že by to v rámci jedné sezony bylo možné. A je!
Hmm, tak to tedy smekám. Vůbec jsem netušil, že je to možné. Můžu se zeptat, zda tyhle orchideje nějak zvlášť přihnojuješ (na rozdíl od ostatních orchidejí)?dejv píše:Je to tak Radku, mam skutecne jen jednu rostlinu a doufam , ze vydrzi.
Radku, sice u jiného druhu, ale viděl jsem, že dokáže vykvést oběma květy najednou na jedné pahlíze.
Dejve, tak to je bomba.

Dejve, tak to je bomba.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Dejve, gratuluji ! také jsem netušila, že to rostlina zvládne v jedné sezóně. To je tedy paráda !!
Neprihnojuji nijak zvlast, hnojim jako ostatni orchideje(zejm. katleje). Pouzivam RO vodu s pridanim Wuchsalu na vodivost asi 150 mikroSi (0,5ml/l litr) ve frekvenci podle citu (tak 1x za 1az 2 tydny). Na jare davam mirně vyssi koncentrace. Jinymi slovy-zas tak nic neresim a protoze se zda, ze mym podminkam v byte tyhle rody orchideji vyhovuji, poridim si jich urcite vice.radzak píše:Hmm, tak to tedy smekám. Vůbec jsem netušil, že je to možné. Můžu se zeptat, zda tyhle orchideje nějak zvlášť přihnojuješ (na rozdíl od ostatních orchidejí)?dejv píše:Je to tak Radku, mam skutecne jen jednu rostlinu a doufam , ze vydrzi.
Dejve, díky. Zajímalo mě jestli to jsou takoví "žrouti", jak se o nich tvrdí.dejv píše:Neprihnojuji nijak zvlast, hnojim jako ostatni orchideje(zejm. katleje). Pouzivam RO vodu s pridanim Wuchsalu na vodivost asi 150 mikroSi (0,5ml/l litr) ve frekvenci podle citu (tak 1x za 1az 2 tydny). Na jare davam mirně vyssi koncentrace. Jinymi slovy-zas tak nic neresim a protoze se zda, ze mym podminkam v byte tyhle rody orchideji vyhovuji, poridim si jich urcite vice.radzak píše:Hmm, tak to tedy smekám. Vůbec jsem netušil, že je to možné. Můžu se zeptat, zda tyhle orchideje nějak zvlášť přihnojuješ (na rozdíl od ostatních orchidejí)?dejv píše:Je to tak Radku, mam skutecne jen jednu rostlinu a doufam , ze vydrzi.