Nemohl byste mi to někdo popsat znovu?
Díky
pavla píše:Prošla jsem všechna vlákna o Zygu a stejně jsem pořád vedle, kdy zalévat a kdy ne a jaké teploty. I knížky se dost různí.![]()
Nemohl byste mi to někdo popsat znovu?
Díky
Míra píše:Kříženci mohou mít zcela jiné potřeby než klasická Zyga. Přírodní například Mackay chce temperované až chladné prostředí. Bohatší zálivka a hnojení začíná s růstem nového výhonu, který pokud je rostlina silná se cca na 8cm zastaví a z něho vyjede květ. Po odkvětu pokračuje v růstu. Mám ho v místech. kde je dostatek světla. Když pahlízy dorostou cca koncem srpna, umírním zálivku ale nikdy ne zcela vyschnout. Rostlina naprosto shodí listy a zůstanou holé pahlízy. K jaru se cyklus opakuje.
Míra píše:No kupodivu mám krytí na skleníku jen horní a to síťovinou 70% ale Zygo stojí u předního skla , za kterým je ještě deska Makrolonu ale jinak má plnou palbu a jede jako blázen. Je fakt, že makrolon má UV filtr. Navíc je u bočního okna, které je otevřené, takže tam neustále proudí vzduch, což ochlazuje i pletivo rostliny, takže nedochází k jeho poškození teplem ani k popálení listů. Faktem ale je, že rostliny jsou schopny se hodně přizpůsobit.