Miltoniopsis

Brassia, Miltonia, Miltoniopsis, Oncidium, Odontoglossum, Tolumnia …
Odpovědět
Brigitta

Re: Miltoniopsis

Příspěvek od Brigitta »

Kto ma skusenost s tymito miltoniami,lebo nevieme zistit ake podmienky maju radi.
Přílohy
SDC12586.JPG
SDC12618.JPG
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Brigitta píše:Kto ma skusenost s tymito miltoniami,lebo nevieme zistit ake podmienky maju radi.

stačí si pročíst toto vlákno od začátku 8-)
janek

Příspěvek od janek »

Dobrý den,
asi pred 14 dny jsem si pořídila tuhle nádhernou orchidej. Na štítku z obchodu byla napsána Miltonia. Pak jsem se dočetla, že to může být i Miltoniopsis. Můžete někdo poradit o kterou z nich se jedná? Diky
Přílohy
1.jpg
2.jpg
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

bude to Miltoniopsis, resp. jeho hybrid. Chladnější pěstování, vyrovnaná zálivka - viz příspěvky na začátku tohoto vlákna
Miláčik

Příspěvek od Miláčik »

Chcem sa opýtať či môžem dať von aj miltoniopsis,ktorý pred nedávnom prišiel o korene.Má 2 nové výhony,aj pár malých korienkov.Ale neviem či mu nebudú vadiť tie nízke teploty.V noci máme okolo 13-14 stupňov.Ďakujem.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Miláčik píše:Chcem sa opýtať či môžem dať von aj miltoniopsis,ktorý pred nedávnom prišiel o korene.Má 2 nové výhony,aj pár malých korienkov.Ale neviem či mu nebudú vadiť tie nízke teploty.V noci máme okolo 13-14 stupňov.Ďakujem.

tady se těžko radí. zřejmě bych rostlinu ještě nějaký čas nechala tam, kde je, kde se zmátořila a začala růst. Tak tři týdny až měsíc. Ale to je jen můj názor.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Ono také dost záleží kam ven. Najít vhodné místo také není ůplně snadné. Rozdíly v podmínkách můžou být značné. Zejmína v přirozené vlhkosti a teplotě okolí.
lm26

Příspěvek od lm26 »

já bych jí nechala tam kde je, souhlasím s Evou - kde se zmátořila, tam se jí daří dobře. Takhle jsem přišla o Nelly Isler, v bytových podmínkách mi prospívala a přirůstala a jen jsem ji dala jeden rok do zahrady, něco mi ji napadlo, zrezla a zašla.
cernosekc

Příspěvek od cernosekc »

lm26 píše:já bych jí nechala tam kde je, souhlasím s Evou - kde se zmátořila, tam se jí daří dobře. Takhle jsem přišla o Nelly Isler, v bytových podmínkách mi prospívala a přirůstala a jen jsem ji dala jeden rok do zahrady, něco mi ji napadlo, zrezla a zašla.

To samé udělala Nelly Isler mi,jen jsem ji dal do skleníku v zahradě a začla reznout...už je zpět doma,snad to přežije...
Miláčik

Příspěvek od Miláčik »

Moja miltonka bila na balkóne,,krytá pred slnkom a dažďom,ale už je zase doma.Hádam sa zmátoží a rozchodí to.
Odpovědět