Lidé to uměli ještě před pěti tisíci lety také,než vznikla civilizace,a s ní lékaři (před tím ještě šamani)...
Otevírá se ti nůž v kapse,a zároveň souhlasíš s tímto bio-trendem...
Dontandrstend (nerozumím)...
S tímto naprosto souhlasím,ale ty by bylo na dlouhé povídání.....kdo i mezi zvířaty a rostlinami vyrostl a ví jak to dříve bývalo ale i dnes(my taky níčím jiným nehnojíme),dříve bylo bio všechno a co je dnes?marťan píše:Před cca 100 lety bylo celé zemědělství "bio"-hnojilo se hnojem,chemie se nekonala.A lidé tyto problémy neměli,a když,tak zcela vzácně...Tolik moje úvaha...
To je právě největší průšvih doby, že je možné tvrdit skoro cokoli, a takřka nikdo nechce zdůvodnění... Hodně lidí je líných si něco ověřit, a tak se tady daří takovým marketingovým trikům, jako je bio atd... Je mi jasné, že tímhle tvrzením na sebe přivolám hněv, ale mám už takovou povahu, že mne dráždí hlouposti.marťan píše:(Když už jsme u toho Egypta-proč se u mumií,které se našly,nevyskytovyly onemocnění zhoubného původu...?!)
Pojídali přeci maso pečené na ohni,které by mělo být plné kancerogenů-jak uvádí např. dietolog dr. Bukovský-tvůj krajan.Ale to ber jenom jako úvahu,nemíním to dokazovat ...)
Vždyť existují poměrně ucelené teorie, proč tomu tak je - možná za to může naše "čistotnost" - imunitní systém dítěte je nezralý a formuje se zhruba do čtvrtého, možná do šestého roku věku. V těch letech je potřeba, aby se organismus setkal s většinou běžných antigenů a navodil toleranci k nim - vždyť alergie je reakce přecitlivělosti. Tahle teorie nevysvětluje alergie u malých dětí, to musím uznat.marťan píše:Téměř každé šesté dítě dnes trpí alergií.Z čeho to asi je ?