Líba píše: Poslala jsem proto vzorky do laboratoře na diagnostiku a ejhle- bakterioza. Zde cast odpovede: "Na zaklade vzorku i na zaklade Vaseho popisu Vam pravdepodobne vetsinu priznaku zpusobuje bakterie z rodu Acidovorax. Je to prilezitostny patogen. Obrana proti nemu je obtizna. Nejvhodnejsi by bylo, aby jste ostrihala listy s temi drobnymi skvrnami (ktere se pak slevaji do zlute plochy) a ostatni casti rostlin bez priznaku postrikala nejakym mednatym pripravkem (napr. pripravek Kuprikol 50, Champion 50 WP). Bakterie z rodu Acidovorax se vyskytuji zvlaste pokud dochazi k zalevani rostlin na listy."
kajmii píše:Tak mám odpověd z toho výzkumáku:
To je odpověď z Havlíčkova Brodu V tvé odpovědi je stená pochybnost ve slově "zřejmě" já se zeptám ptala jsi se přímo jestli dělají v malém nějaké laboratorní rozbory a za kolik kč? No asi je to ještě neznámá věc ve vývinu a proto bude drahá.Ale jestli má člověk vyházet vše co se mu zdánlivě jeví jak "bakterioza" tak to chci vědět na 100% .A posouzení pohledem no hm.....já tomu nevěřím a nakonec i z výzkumáku to je taková nejasná odpověd nemohou bez rozboru posoudit na 100%.