Stanhopea
Re: Stanhopea
Převoz po D1 na Slovensko Stanhopea oculata vydržela a pak tam takhle vykvetla. Voněla tak, že přišla dokonce sousedka že u nich na zahradě něco krásně voní a nemohou přijít na to co to je. Při závanech větru asi může být cítit hodně daleko. Ještě že byla venku
Mezi sousedy se rychle stala středem pozornosti.
Tak ta je fakt nádherná
,říkám si , co vše je člověk ochoten udělat pro kytky , že
, no hlavně , že to ve zdraví přežila, aspoň se podívala k sousedům 
Jo,jo. Mě docela překvapilo. že ta těžká květenství vydrží tolik natřásání.evulka píše:Tak ta je fakt nádherná![]()
![]()
,říkám si , co vše je člověk ochoten udělat pro kytky , že
, no hlavně , že to ve zdraví přežila, aspoň se podívala k sousedům
Po příjezdu domů mne uvítala květy poslední letošní S. tigrina.
Po příjezdu domů mne uvítala květy poslední letošní S. tigrina. Letos měl tento druh celkem 3 měsíce rozptylu kvetení.
Ty květy jsou opravdu neskutečné..nádhera
Tak poprvé rozkvetlá St, nigripes + St. impressa. A letos to budou dlouhá kvetení. Ještě dva druhy mají poupátka. Opravdu letos to kvete únorem počínaje a asi zářím konče ale spíše tak polovinou nebo koncem. Prostě je to paráda.
Moc krásná!
Tyhle "kropenaté " se mi moc líbí, prostě nádhera 
Krásné kvetení.
Zajímavé je, že se mi na celé léto kvetením rozeběhl pouze jediný druh, S. tigrina, a navíc ve stejných podmínkách. Stanhopejí jsem si letos poprvé docela užil
. Možná to bude ale trochu na úkor příštího roku. Nevím jestli stihnou vyprodukovat hodně silných nových výhonů.
Zajímavé je, že se mi na celé léto kvetením rozeběhl pouze jediný druh, S. tigrina, a navíc ve stejných podmínkách. Stanhopejí jsem si letos poprvé docela užil