Masožravé rostliny

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Masožravé rostliny

Příspěvek od pavelheger »

na idnes o ní píšou taktéž ;)
http://jihlava.idnes.cz/clanek.asp?c=A1 ... zpravy_dmk
nicméně, ale s likvidací musím souhlasit. Podle mě by nic takového v CHKO růst němělo. Na svoje zamýšlené rašelinišťátko si ji ale každopádně pořídím :mrgreen:
Hezký den
Pavel
DejF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DejF »

pavelheger píše:na idnes o ní píšou taktéž ;)
http://jihlava.idnes.cz/clanek.asp?c=A1 ... zpravy_dmk
nicméně, ale s likvidací musím souhlasit. Podle mě by nic takového v CHKO růst němělo. Na svoje zamýšlené rašelinišťátko si ji ale každopádně pořídím :mrgreen:
Hezký den
Pavel

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tihle reportéři je taky viděli v Mexiku :o ... nicméně jsem se pobavil u diskuze (s dovolením jsem kousek i zkopíroval):

Už se těším na pokračování:
2. díl: iDNES byla u rybníka na Žďársku objevena další ohlodaná kachna, tak jako iVČERA iPŘEDEVČÍREM.
3. díl: Kolonie špirlic již dosáhla velikosti fotbalového hřiště. Aktualizováno: čtyř fotbalových hřišť.
4. díl: Agresivní špirlice pokousala dvě školačky z Křižánek. Připravujeme podrobnosti.
5. díl: Víme první. Z Jihlavy vzlétl na podporu zásahové jednotky vrtulník s termokamerou. Omlouváme se všem slušným čtenářům.
6. díl: Blesková zpráva: špirlice zničena. Hasiči likvidují poslední zbytky, my redaktoři jim pomáháme s lupou. Infobox: špirlice nachová: květina, vypadá asi jako ta kytka, co mám na botě... co... coóó... jauvajs... pomóóc...

jinak ten článek má výpovědní hodnotu 0, nehledě na to, že o těch kytkách už se nějakou dobu ví (kdyby je chtěl někdo vidět, ještě než si je pracovníci CHKO (běda kdyby tam chytli někoho z vás, jak je rejete) odnesou domů, tak jsou tady http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@ax=136870 ... 04768@z=16 ).

S tou likvidací je to - dle mého názoru - trochu problém. Když zlikvidujem' vše nepůvodní, přijdeme o třetinu kytek. Kde je hranice, co budeme tolerovat (bylo vysazeno před 5-ti, 10-ti nebo kolika??? lety) a co ne (našlo se loni, letos,... ale to neznamená, že to bylo v tu dobu vysazeno - zrovna tahle sára se u nás na různých místech "pěstuje v přírodě" už mnoho, řekněme 10, let).
carniflora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carniflora »

Asi se shodneme na tom že zrovna do těchto lokalit není zdrávo zbytečně zavádět nové druhy, (rozumný důvod pro tuto introdukci neexistuje) a pokud je mě známo v ostatních případech známeho výskytu špirlic v chráněných územích (ať už maloplošky či velkoplošné) postupuje AOPK, respektive CHKO, jednotně a rostliny jsou odstraňovány.

Jinak příhodná doba nastane v momentě až bude kytky vysbírána prostým lidem, pak nebude žádného zásahu třeba.
Obrázek
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

tak a teď se pochlubte, kdo jste předběhl ty ochranáře :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ukazovali to v televizi, jak to marně hledají....
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Líbilo se mi, jak sdělili, že ten kdo si je odnesl, tak je stejně nebude moct pěstovat, protože by musel mít půdu odtamtud. No, zrovna tahle špirlice stačí prdnout do rašeliny s pískem a roste jako blázen. :lol: :lol: :lol:
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Kde, kdy a v čem to dávali, to musím vidět :mrgreen:
Koukám, že ochranáři už o všech rostlinách mluví jako o nepřesaditelných ( u orchidejí to občas chápu, ale v tomto případě????? :P
Hezký den
Pavel
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Hlavní zpravodajská relace na veřejnoprávní televizi. :lol: :lol: :lol:
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »