Pleurothallis foto

Dracula, Masdevalia, Pleurothallis, Restrepia ...
Odpovědět
orchidejky

Re: Pleurothallis foto

Příspěvek od orchidejky »

pavelheger píše:Jardo, počkej, ne že bych se v tom vyznal, ale na Orchid species píšou, že tento obsáhlý rod má přes 1000 druhů. Setina je dle mých výpočtů 10 a desetina setiny 1. A to máš jistě hrubo víc, ne :?: :lol: :lol: :lol:
Hezký den
Pavel

Myslím, že Jarda si nepomýšlí na rod, ale celou sekci :lol:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tak jdu zpět do školy. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nevím, kde jsem si to myslel, ale žil jsem v domění, že má na 10 000 druhů, ale to byla jenom moje špatná momentální doměnka. :lol: :lol: :lol: :lol:

Máš pravdu, tak to už mám víc. Setinu na kus. :lol: :lol: :lol: Někde jsem četl (na Wikipedii), že je na 1200 druhů a já mám zatím 12 kousků.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Mám sice jen jeden ,ale žádná sláva, přirůstají listy a květy nikde , je ve vitríně Pl.restrepioides. Teplota 20st, vlhkost 70/-80%,pravidelně svítím....Věra
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Věro, dvacet stupňů je moc. Dej ho do skleníku, kde máš určitě pokles i k deseti stupňům a vykvete ti.
Chce v létě relativně teplo pro růst (klidně i k třiceti) a v zimě chladno (k těm deseti, ale okolo patnácti je optimální).
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

olaw píše:Věro, dvacet stupňů je moc. Dej ho do skleníku, kde máš určitě pokles i k deseti stupňům a vykvete ti.
Chce v létě relativně teplo pro růst (klidně i k třiceti) a v zimě chladno (k těm deseti, ale okolo patnácti je optimální).

Těch 15 tam je , víc ne...ale vlhko tam tolik není,,,pro Odontoglossa jako stvořené,už mám nějaké vyhlídnuté,,,a možná skleník předělám, uvidíme..Věra
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Ještě dnes přidám Pleurothallis dodsonii s pěkným listem ale nevýrazným květem. Na světle se jeho listy pěkně vybarvují a rostlina snáší i delší proschnutí. Dobře roste v temperovaných podmínkách a jako sbírková záležitost rozhodně stojí za povšimnutí.
Přílohy
Pleurothallis dodsonii 1.JPG
Pleurothallis dodsonii 2.JPG
Pleurothallis dodsonii 3.JPG
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Ty jsi květy nefotil, když jsme ti ho přivezli? To je teda škoda pane. :twisted: :twisted: :twisted:
Je nádherný. Budu ho muset převázat, protože ho mám na takovým pidi klacíku a nedělá mi dobrý listy. Úplně bez kresby a takové dlouhé protáhlé. Asi ji budu muset vrazit víc na světlo.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Jardo,tak jsem Pl. dala na severní stranu, světla je tam dost, teplota 15-17 st....jestli nepokvete....ale to se naběhám s rosením,,,,,Věra
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

radzak píše:Ještě dnes přidám Pleurothallis dodsonii s pěkným listem ale nevýrazným květem. Na světle se jeho listy pěkně vybarvují a rostlina snáší i delší proschnutí. Dobře roste v temperovaných podmínkách a jako sbírková záležitost rozhodně stojí za povšimnutí.

ano už si také všímám,že by se mi hodil ;)
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

olaw píše:Ty jsi květy nefotil, když jsme ti ho přivezli? To je teda škoda pane. :twisted: :twisted: :twisted:
Je nádherný. Budu ho muset převázat, protože ho mám na takovým pidi klacíku a nedělá mi dobrý listy. Úplně bez kresby a takové dlouhé protáhlé. Asi ji budu muset vrazit víc na světlo.

Já ho včera převazoval na ostřici, tak mne napadlo nafotit hlavně ty listy. Před pár dny ještě kvetl, ale ten kvítek zase tak moc atraktivní není.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Odpovědět