Lepanthes na xaximu

Dracula, Masdevalia, Pleurothallis, Restrepia ...
Odpovědět
Zdenka

Re: Lepanthes na xaximu

Příspěvek od Zdenka »

Nádherní drobci
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Marto1 ten Lepanthes calodictyon ti roste moc pěkně .A kolik má listů ta mrňavka Lepanthes telipogoniflo​ra :)
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Hanko,ten calo jde opravdu pěkně..hezky přirůstá,listy se postupně zvětšují a stále kvete...ten telipogo. má 6 lístků,teď kvete po druhé,ale dělá mi starost barva listů,stále hledám co by mohlo být příčinou té červené barvy..světlo to není..poraď
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Marta1 píše:stále hledám co by mohlo být příčinou té červené barvy..

Marto já mám zz na východ jasný že se to nedá světlem porovnat z bytem ale telipogoniflo​ra mě trochu červená listem i při ranním slunku a to na ni foukám ventilátorem. A má všechny listy červený ?Tady ještě dodatek odkaz na M.Vágnera http://www.mvorchideje.cz/WEB_STRANKY/L ... flora.html
odzkoušej ji dát na jiné místo .
No ještě přidám zkušenost Lepanthes_telipogoniflora jsem první zimu rozmazlovala nad topením teď už to nedělám , pěstuju v mém poklesu k 13-14°C -zatím to vychází.Vlastně pěstuju tak i calodictyon.
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Hani,děkuji
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Marto1 ještě ti něco ukážu Lepanthes telipogoniflora.Už včera jsem přemístila dolu do zz. Na rostlinku nejde přímé slunko a má tam i ventilátor .Má 2 trochu červené listy když jsem ji nechala déle na světlém místě listy časem ještě víc zčervenaly a upadly.Třeba Lepanthes niesseniae i quadricornis ty mají také červené zabarvení listů ale těm to navadí částečně i Lepanthes calodictyon . Lep.telipogoniflora je prostě fajnovka. ;)
Přílohy
Lepanthes telipogoniflora
Lepanthes telipogoniflora
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Ještě ukážu jiný Lepanthes tsubotae ten jsem neukázala protože jsem měla strach .Rostlinka byla navázaná na docela větším kousku korku no ale já jsem ji chtěla mít na xaximu . ;) tak jsem pomalu korek rozlámala -nebylo mě z toho moc dobře .Pak jsem si řekla-dobře ti tak když ti to pidi odejde ... No roste zatím -kdybyste nenašli nové začátky listů jsou tam šipky.
Přílohy
Lepanthes tsubotae
Lepanthes tsubotae
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

HAKI píše:Ještě ukážu jiný Lepanthes tsubotae ten jsem neukázala protože jsem měla strach .Rostlinka byla navázaná na docela větším kousku korku no ale já jsem ji chtěla mít na xaximu . ;) tak jsem pomalu korek rozlámala -nebylo mě z toho moc dobře .Pak jsem si řekla-dobře ti tak když ti to pidi odejde ... No roste zatím -kdybyste nenašli nové začátky listů jsou tam šipky.

Já myslím,že už je v pohodě...
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

ten telipog....jde moc pěkně..můj zatím nepřirůstá,ale stvolík se zvětšuje,přemýšlím,jestli se tím r. moc nevysiluje..nemám ho ustřihnout?
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Marta1 píše:ten telipog....jde moc pěkně..můj zatím nepřirůstá,ale stvolík se zvětšuje,přemýšlím,jestli se tím r. moc nevysiluje..nemám ho ustřihnout?

Marti já jsem teď přišla z práce a jsem asi trošku natvrdlá :mrgreen: co chceš ustřihnout?Jo květní stvolík ;) asi ne chce to zřejmě jen čas než poroste.
Odpovědět