Z vlákna Masožravé rostliny - sem se to bude hodit líp
Chvostoskoci a jejich chov.
Zkusím nezapomenout vyfotit, předem to alespoň popíšu: chov je velmi jednoduchý, do plastové krabice se dají kusy dřevěného uhlí, velikost asi jako vlašský ořech, ale moc se s tím vybírat není potřeba, hlavně aby tam nebyl ten prach (a musí to být uhlí, ne ty brikety na grilování, které se teď často prodávají); někdo si dává práci s tím, že to promývá, já s tím neztrácím čas

. Napustí se tam voda tak do jednoho centimetru výšky, přidá násada chvostoskoků a krmí se - buď sušeným droždím, já radši Tetraminem. Množí se exponenciálně - kámoš je před lety někde sehnal, cestou se mu to rozsypalo a začínal chov se TŘEMI kusy (velikosti zhruba 2 mm

), po půl roce už měl deset krabic plných kvalitního krmení pro žáby. Ta "kultura" je skoro nesmrtelná, mám některé krabice už dva roky a jen dolévám vodu a sypu droždí nebo Tetramin. Nesmí se do toho dostat draví roztoči, ti rychle sežerou chvostoskoky a žábám nechutnají; je lepší mít víc krabic a při sebemenším podezření na kontaminaci chovu ihned postiženou krabici zlikvidovat a založit znova. Když chci nakrmit žabky, otevřu terárko, vyndám s krabice uhlík úplně pokrytý chvostoskoky a fouknu... pro čerstvě metamorfované žabky velké třeba centimetr nebo i méně jediný způsob, jak je rozkrmit; po třech nedělích už zvládnou čerstvě vylíhlého cvrčka.
T.