radzak píše:U některých "jednokvětých" jsou dva květy celkem běžné (appletonianum, callosum, dayanum, superbiens atd...)
Hm běžné....když jsem byla u Paphia říkal že to ještě neviděl u Paph.appletonianum. Samozřejmě to nevylučuje, to že to může být jinde běžné -tak to je sranda docela ,myslela jsem že mám nějakou neběžnost -
radzak píše:U některých "jednokvětých" jsou dva květy celkem běžné (appletonianum, callosum, dayanum, superbiens atd...)
Hm běžné....když jsem byla u Paphia říkal že to ještě neviděl u Paph.appletonianum. Samozřejmě to nevylučuje, to že to může být jinde běžné -tak to je sranda docela ,myslela jsem že mám nějakou neběžnost -
Ty vyjmenované jsem viděl na vlastní oči. Ještě si vzpomínám na fowliei, argus, urbanianum a to nepočítám jejich variety. Píši zde o sekci Barbata. Samozřejmě všechna brachypetala a některá parvisepala mohou být také dvoukvětá. Patrně to bude souviset s kondicí rostlin. Všimněte si, že zárodek dalšího květu mají snad všechna paphiopedila.
HAKI píše:Paph. appletonianum.Už delší dobu na to koukám že asi asi možná možná budou dva květy na jednom květním stvolu?Netuším jestli se to spodní poupě vyvine ,ale zajímavé to je
A´t už je to běžné nebo ne, každopádně to svědčí o tom, že je ve skvělé kondici. Přeju ti, ať vykvetou oba květy.