abrra63 píše:Ano,máte pravdu,doma 11 pejsků(mini),kteří byli týráni a nyní už jsem sehnala od známých 2 orchideje,také týrané,takže na jaro už jsem to vymyslela bude se přistavovat prosklená velká místnost
Mám v místnosti velmi suchý vzduch,odpadaly mi u Phal všechny květy,kořeny v pořádku,listy také,prosím,ví někdo,pomohla by mlhovací lampa?Zvlhčuje vzduch
Poupata mohla opadat v důsledku změny prostředí nebo nachlazením. Uvidíte za rok jestli se květy vyvinou normálně. Panelákové prostředí by faleňákům nemělo vadit, ba naopak.
Chtěla bych se zeptat hlavně Paphia, ale pokud ví někdo jiný, odpověď uvítám. Dělali jsme pokus a měřili vodivost převařené a nepřevařené vody stejné teploty. Nejde mi o to, jestli má smysl pro rostliny vodu převařovat (podle mě ne). Spíš mě zajímá, jestli se tím převařením vodivost sníží nebo zvýší. Měřili jsme 4 a dvěma se vodivost převařením zvedla a dvěma klesla. Je to možné? A proč?
Do ted jsem ty "orchije" dost flakala, co se zalivky tyce. Na phaliky stacila voda z vodovodu (kdyz to chutna me, bude jim to chutnat taky). Ale v Drazdanech jsem poridila par choulostivejsich kousku, tak zacinam resit, cim zalivat. V koupelne jsem nasla reseni - kondenzacni susicka. Ale bojim se - kdyz cuchnu k te nadrzce na zkondenzovanou vodu, tak z ni citim ten praci gel. Neuskodi to tem kytkam? Ma nekdo zkusenosti?
Teoreticky by v tom kondenzátu nic být nemělo, snad je to jen navoněný, myslím, že by ta voda měla být v pořádku. Doufám, že se přidají další se svými názory.
kajmii píše:Chtěla bych se zeptat hlavně Paphia, ale pokud ví někdo jiný, odpověď uvítám. Dělali jsme pokus a měřili vodivost převařené a nepřevařené vody stejné teploty. Nejde mi o to, jestli má smysl pro rostliny vodu převařovat (podle mě ne). Spíš mě zajímá, jestli se tím převařením vodivost sníží nebo zvýší. Měřili jsme 4 a dvěma se vodivost převařením zvedla a dvěma klesla. Je to možné? A proč?
Už jsem to tady psal, převáření je k ničemu. Po převaření a ustátí se vyloučí uhličitan vápenatý, což poněkud sníží tvrdost. Celkové zasolení se téměř nezmění. Ve vodě vadí hlavně stálá tvrdost- síran, chlorid, která se vařením nezmění. Obsah nežádoucího sodíku se také nezmění.
Zdenka píše:Teoreticky by v tom kondenzátu nic být nemělo, snad je to jen navoněný, myslím, že by ta voda měla být v pořádku. Doufám, že se přidají další se svými názory.
Zdeni, dekuji za odpoved. Zkusim tedy zalevat "vonavou destilkou" a uvidim, jak se na to holky budou tvarit. Ale dneska jsem mluvila s kamaradkou a ta ma pry doma nadobku s filtrem, ktery odstranuje z vody soli. Ona to ma na caj, ale zkusim o tom zjistit vic a treba to bude dalsi reseni pro nas panelakove orchidejomily.