Coelogyne speciosa
Re: Coelogyne speciosa
Mílo, to každopádně, sbírat můžeš stále a cokoliv...
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
opět kvete Coel. speciosa. Řekla bych, že ve skleníku se lépe vybarvila a i velikost květu se mi zdá větší.
Evo, je moc krásná. Gratuluju. 
Coel. speciosa se letos vyloženě předvádí. Postupně by mohla mít až čtrnáct květů, takže mi bude dělat radost ještě na dušičky.
Ne, tak dlouho asi nepokvete. Počítám, že by mohly vykvést čtyři květy současně, ale to se ještě uvidí.
No,ta je krásná 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
moc pěkné kvetení. Gratuluji
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Nádherná,tak na tu mám také políčeno
Gratuluji!! 
Vždycky když jsem prohlížel fotogalerie na internetu a zabrousil na Coel. speciosu, kde je více květů najednou a nádherně visí z okraje květináče, tak jsem si říkal, že se toho ani nedočkám. No, sice je to jen pět rozkvetlých květů, ale už to samotné vypadá dobře. Proto je lepší nechat rostliny pořádně narůst, než je zase přesazovat a dělit.
olaw píše:Vždycky když jsem prohlížel fotogalerie na internetu a zabrousil na Coel. speciosu, kde je více květů najednou a nádherně visí z okraje květináče, tak jsem si říkal, že se toho ani nedočkám. No, sice je to jen pět rozkvetlých květů, ale už to samotné vypadá dobře. Proto je lepší nechat rostliny pořádně narůst, než je zase přesazovat a dělit.
Včera jsem se dostala do Německa do tamějšího Orchidszentrum v Chemnitz a tam ji měli krásně narostlou. Neodolala jsem a je moje. No uvidíme, jestli bude stejná jako ta tvoje, když tak můžeme vyměnit. Je jí úplně plný květináč, asi tak patnáct pahlíz. Jsem čučela jak puk. Tak teď budu doufat, že se brzy aklimatizuje a vykvete.