také můžete udělat hnojivý roztok do rozprašovače a phaly zhruba 2x do týdne lehce přestříknout na list. Zvýšíte vzdušnou vlhkost a zároveň je pohnojíte a nespálíte kořeny. Potom je ovšem nutné čas od času vysráženou sůl na listech opláchnout, osprchovat, aby mohly listy dýchat. Po mých pokusech s hnojivými výluhy, kdy jsem některým orchidejím spálila kořeny, nebo je přehnojila a odešly na bakteriozu, se mi toto osvědčilo nejvíce.
2x do měsíce pohnojit třetinovým roztokem (zhruba 100-150 mikrosimens) do substrátu a 2x do týdne pohnojit tou samou koncentrací na list. Nezapomenout na rozdíl mezi zimou a létem, na rozdílné potřeby mezi rody a úspěch se dostaví.
Ještě musím podotknout, že jsem někde četla, že se orchidejáři (začátečníci) dělí na "sušiče" a "přelévače" (možná to ale přetrvává i dále

) Já osobně jsem sušič a přišla jsem na to až po třech letech, naštěstí odešly jen baumaxácké výprodeje. No jak se říká:" šedivá je teorie a zelený strom života!" Na všechno si člověk musí přijít sám, protože osobní zkušenosti jsou nepřenosné. Držím palce a ono se to časem srovná.