Mexické laelie
Re: Mexické laelie
Nádherné květy, opravdu vydrží jen 3 dny?
Blbost. Kvete už týden.
Souhlasím,mám také par rostlin a kvetou asi týden . Jen přesně nevím, co je to zač, sehnal jsem ji v květince bez nazvu, byla odvetla a skoro za dara
. Kdyz sem dam fotku , muže mi někdo pomoci s určením?
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Když to bude ve správném tématu, tak se dá tipovat. Na přesné určení, ale obvykle šance není
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Tak už rozkvetla ta má Laelia autumnalis. Omlouvám se za fotky
, ve skutečnosti jsou květy tmavší. Až bude lepší počasí, tak jí přefotím.
Zdá se mi, že mexické lélije rostou (a hlavně kvetou) mnohem lépe v květináčích nežli vyvázané. Potvrdilo se mi to u L. anceps, kde po několikaletém pěstování na kůře rostlina přesazená do květináče ještě téhož roku vykvetla. Jiné anceps a L. gouldiana kvetou hrnkované bez problémů. Naopak vyvázaná L. anceps dawsonii f. chiapensis za tři roky do květu ani nebrnkla
Zdá se mi, že mexické lélije rostou (a hlavně kvetou) mnohem lépe v květináčích nežli vyvázané. Potvrdilo se mi to u L. anceps, kde po několikaletém pěstování na kůře rostlina přesazená do květináče ještě téhož roku vykvetla. Jiné anceps a L. gouldiana kvetou hrnkované bez problémů. Naopak vyvázaná L. anceps dawsonii f. chiapensis za tři roky do květu ani nebrnkla
Nádherné 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
hozovka píše:Nádherné květy, opravdu vydrží jen 3 dny?
Záleží zřejmě na klonu a také na teplotě. Jsou-li vedra květy u L. aC. vydrží méně. Například C. mossiae má i podle literatury méně trvanlivé květy, ale mám klon co vydrží 3 týdny.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Paphio píše:hozovka píše:Nádherné květy, opravdu vydrží jen 3 dny?
Záleží zřejmě na klonu a také na teplotě. Jsou-li vedra květy u L. aC. vydrží méně. Například C. mossiae má i podle literatury méně trvanlivé květy, ale mám klon co vydrží 3 týdny.
určitě hodně záleží na tom, v jaké teplotě je umístěná. Teď jsem hledala od kdy kvete L.gouldiana, kterou mám od vás a kvete stále od 19. prosince. Je ve skleníku, kde je pochopitelně chladněji než doma.
pavelheger píše:Když to bude ve správném tématu, tak se dá tipovat. Na přesné určení, ale obvykle šance není![]()
Hezký den
Pavel
Zdravím všechny.
Na rajčeti jsem dal pár obrázků a mezi nimi je právě kvetoucí Laelia, kterou nemám určenou. Je tu někdo, kdo by si troufnul na určení ? Mám ji jako non name z jedné květinky, byla bez květu a bez jména a tohle z toho všešlo
Ostatní fotky jsou jen na kouknutí, jde o klasické druhy orchidejí, které tu má asi každý, ale mám za to, že i ty patří do skleníku a mohou dělat parádu.
http://garnet007.rajce.idnes.cz/Laelia_ ... pidendrum/
Já bych si typnul na hybrid mezi L. gouldiana (nebo autumnalis) a nějakou encyklií.