Mravenci

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Katka
Kontaktovat uživatele:

Re: Mravenci

Příspěvek od Katka »

miro píše:v cem??? :-))

Mravenec Z s Woody Allenem v hlavní animované roli - tam se ale brabenečci pokoušeli vytopit sami sebe ;)
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Milo, o Coryanthes uvažuju už dlouho, ale právě ta symbióza s mravenci mě odrazuje, ikdyž už jsem si vytipovala pár našich druhů se kterýma bych to zkusila. Jen nevím co řekne rodina až se mi případně rozlezou doma...V každém případě mám v plánu si tuhle orchidej pořídit a sbírám informace. :)
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Coryanthes vyžadují vysokou vzdušnou vlhkost a jejich kultura v bytě se nedoporučuje. Možná to ale zatím nikdo nezkusil?
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Jo ta má jedna zkouška nedopadla dobře, asi se ještě pokusím. O mravencích jsem ale nevěděl.
Mé ůvahy byly: kytka se mi líbí, je blízce příbuzná Gongorám, také tak vypadá jak habitem, tak v květu. Pahlíza je vlastně jako vytáhlá, ůzká Gongora. Gongory mi jdou velmi dobře. To ale nutně nemusí znamenat že i Coryanthes. Gongory se musí dost zalévat, nemám pocit, že vyšší vlhkost je podmínkou. S Coryanthesem nevím. Ono sehnat kvalitní rostlinu nebude snadné. Ta co mi přišla z Ecuagenery byla špatná, reklamovaná došla na pohled pěkná, do týdne bylo poní. S tou dodávkou mi přišla i jedna špatná Gongora. Tu jsem nereklamoval v domění, že Gongora jistě ožije i ůplně chcíplá. Přesvědčili mne, že to tak nemusí být.
Snad se něco ještě dozvím.
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

NO VIDIS,TO MNE NENAPADLO. SLIMACI MNE TAKY NEKDY STVOU..
Mila.J píše:Miro, to platí i na slimáky. Rádi se zabydlují v substrátu. Dlouho pod vodou nevydrží.
pavla

Příspěvek od pavla »

Taky jsem je nakonec vyplavovala vodou. Uvidíme, jak to bude dál. Co mě trochu trápí je, že se růst rostliny jakoby zarazil. Takže doufám, že mravenci nerozkousali nějaké kořeny. Ale nepřibývá jich (mravenců), tak doufám, že ne. Kdysi jsem bojovala s mravenci v citroníku a rozhodně se mu to nelíbilo, tito podnájemníci a myslím ,že u orchidejí to bude to stejné.
pavla

Příspěvek od pavla »

Ahojte,

oprašuju toto starší téma. Opět mám mravence, tentokrát rezavé, v květináčích s cymbama a vůbec se mi tam nelíbí. Ale vyplavit se nechtějí nechat... Je nějaký prostředek, kterým bych jim pobyt v květináčích znechutila, ale neodnesly to orchideje?
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

http://www.zahradnidum.cz/?page=product ... &catid=103 Nevím, jestli je to vyhubí, ale možná aspoň otráví natolik, že odejdou. Jinak bych je lákala na něco sladkýho a tam hubila.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Copa to je?
Barbez2

Příspěvek od Barbez2 »

to je spam. A pekne hnusnej
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
Odpovědět