Milo, o Coryanthes uvažuju už dlouho, ale právě ta symbióza s mravenci mě odrazuje, ikdyž už jsem si vytipovala pár našich druhů se kterýma bych to zkusila. Jen nevím co řekne rodina až se mi případně rozlezou doma...V každém případě mám v plánu si tuhle orchidej pořídit a sbírám informace.
Jo ta má jedna zkouška nedopadla dobře, asi se ještě pokusím. O mravencích jsem ale nevěděl. Mé ůvahy byly: kytka se mi líbí, je blízce příbuzná Gongorám, také tak vypadá jak habitem, tak v květu. Pahlíza je vlastně jako vytáhlá, ůzká Gongora. Gongory mi jdou velmi dobře. To ale nutně nemusí znamenat že i Coryanthes. Gongory se musí dost zalévat, nemám pocit, že vyšší vlhkost je podmínkou. S Coryanthesem nevím. Ono sehnat kvalitní rostlinu nebude snadné. Ta co mi přišla z Ecuagenery byla špatná, reklamovaná došla na pohled pěkná, do týdne bylo poní. S tou dodávkou mi přišla i jedna špatná Gongora. Tu jsem nereklamoval v domění, že Gongora jistě ožije i ůplně chcíplá. Přesvědčili mne, že to tak nemusí být. Snad se něco ještě dozvím.
Taky jsem je nakonec vyplavovala vodou. Uvidíme, jak to bude dál. Co mě trochu trápí je, že se růst rostliny jakoby zarazil. Takže doufám, že mravenci nerozkousali nějaké kořeny. Ale nepřibývá jich (mravenců), tak doufám, že ne. Kdysi jsem bojovala s mravenci v citroníku a rozhodně se mu to nelíbilo, tito podnájemníci a myslím ,že u orchidejí to bude to stejné.
oprašuju toto starší téma. Opět mám mravence, tentokrát rezavé, v květináčích s cymbama a vůbec se mi tam nelíbí. Ale vyplavit se nechtějí nechat... Je nějaký prostředek, kterým bych jim pobyt v květináčích znechutila, ale neodnesly to orchideje?