Co to je?
Re: pomozte určit rostlinu
Tak ještě jednou i sem, domnívám se, že jde o nějakého, nejspíš hybridního zástupce rodu Crassula.
T.
T.
netuším co to je,ale vypadá moc hezky,taky bych to tipoval na nějaký sukulent.Kdyby se náhodou odlomil nějaký ten výhon,měl bych zájem... 
Taky pěstujete sukulenty? Já sháním Budhův chrám....nádherná rostlina, jinak jich mám asi 20 pěkných kusů, na jaře pošlu taky když budete chtít...
Budu moc rád,mám takovou úchylku,pěstuji prostě vše,co roste...Né,mám kaktusy,sukulenty,orchideje,tilandsie,nějaké pokojovky...Do toho fotím a ujíždím na akvárkách,mám jich 6. Mrkněte sem,tam je od každé mé záliby něco.Věra píše:Taky pěstujete sukulenty? Já sháním Budhův chrám....nádherná rostlina, jinak jich mám asi 20 pěkných kusů, na jaře pošlu taky když budete chtít...
http://picasaweb.google.cz/cernosekc
Tak kromě těch kaktusů jsme na tom pomalu stejně, ještě mám asi 120 druhů pelargonií a ještě na jaře nějaké přijdou.a hlavně botanické....
tommy: děkuju za pomoc, nějaký sukulentní hybrid to bude, snese dost sucho a slunce, ale týden stála na zahradě ve vodě a taky se jí nic nestalo. Ale Crassulu mám a listy téhle rostlinky jsou o moc tenčí i když hybridi jsou nevyzpytatelní.. . . uvidíme.
cernosekc: na jaře něco otrhám a pošlu Ti to, alespoň to nebudu muset ještě přesazovat
Já pěstuju ještě ibišky, fylokaktusy -to je moje slabost a docela se mi zadařilo v rozmnožování datury(žlutá), pokud budete mít zájem- pošlu.
Jinak zahrada- pivoňky, čilimníky, stromy a začínají mě chytat včeličky,ale to je v nedohlednu, chybí mi čas.
cernosekc: na jaře něco otrhám a pošlu Ti to, alespoň to nebudu muset ještě přesazovat
Já pěstuju ještě ibišky, fylokaktusy -to je moje slabost a docela se mi zadařilo v rozmnožování datury(žlutá), pokud budete mít zájem- pošlu.
lm26: krasul je asi 600 druhů, takže nějaká ta variabilita tam určitě bude... Ale na tom určení netrvám, kdybych ji měl v ruce, byl bych si jistější. Zkuste poslat fotku Petru Pavelkovi, ten to určí bez problémů. Jeho stránky: http://www.palkowitschia.cz
T.
T.
Od pna Pavelky jsem si dovezla pěknou pelargonium bowkeri(manžel kulil oči za 200Kč), jinak prodává pemzu a lávu vhodnou do substrátu orchidejí..S lávou mám velice dobré zkušenosti....
Tak koukám, že nejsem sama blázen - orchideje, sukulenty, kaktusy, hafo pokojovek, muškáty, fuchsie, dvě akvária, alespoň, že jsem omezila papouchy jen na 1 
Kdyby byl kousíček té známé-neznámé rostlinky navíc...
Kdyby byl kousíček té známé-neznámé rostlinky navíc...
Pavlo¨,
ale to není bláznovství,ale koníček, někdo sbírá známky....já si jako blázen nepřipadám(v legraci).....nikdy jsem nehledala důvody k hádkám a pod, zalezu do skleníku a je mi nádherně,pak přijde manžel udělá na 14 hod kafíčko a je nám dobře oběma...
ale to není bláznovství,ale koníček, někdo sbírá známky....já si jako blázen nepřipadám(v legraci).....nikdy jsem nehledala důvody k hádkám a pod, zalezu do skleníku a je mi nádherně,pak přijde manžel udělá na 14 hod kafíčko a je nám dobře oběma...