Dendrobium nobile-mnoho keiek

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Martin

Re: Dendrobium nobile-mnoho keiek

Příspěvek od Martin »

Já bych také souhlasil, že to mohou být květní puky. Moje vypadaly úplně stejně a nakonec bylo samý květ.
Martin
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Bude to kvet?

Příspěvek od Danicka »

Ahoj,
dekuji za vsechny vase reakce.posilam nejvetsi pupinek-ted uz spicku a opet prosim o vas nazor,zda by to jeste mohl byt kvet.Na chodbe maji chudinky jen 10stupnu,ale svetlo.Soupla jsem tam jeste jednu,ktera uz taky zacina delat kulicky.
Přílohy
dendro nobile spicka.gif
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

mohlo by být. Tipuji spíš poupě než keiki.
Moncidalka84

Příspěvek od Moncidalka84 »

Dobrý večer,mohli byste mi prosím poradit? Po odkvětu jsem dala koncem června letnit dendrobko nobile...začali se mi tam dělat bouličky...Mám už ho dát domů do chladné místnosti a nezalévat?Nebo ho mám ještě nechat venku?A jak dlouho sušit?
Děkuji Monča
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Ještě bych ho nechal venku, po přenesení do tepla se pupeny mohou zvrhnout v keiki.
Moncidalka84

Dobře,zatím hlásí kolem 10°C přes noc a přes den ještě kolem 20°C - až budou mtazíky,tak už asi půjde domů,co?Co se stane s těmi bouličkami?Dám ho do místnosti kolem 15°C a poté budu nějaký čas sušit a pak budou květy?Je to takováhle moje první kyti :-)
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

moncidalko, jestli je to hybrid z obchodu, tak ho dej klidně dovnitř do 15°C už teď a prodluž interval zalívání, ale není třeba ho úplně usušit, pak by mělo nakvést.
Moncidalka84

Ahoj Katko :-) ano,je to hybrid z obchodu...a někdo mi radil,že když ho dám domů už teď tak se mi z těch bouliček udělají další keiky...a já už mám teď tři nové a mám ho rok a půl a nvíc jsem myslela,že z těch bouliček budou opravdu květy - nechci mu nejak ublížit.Zní to asi blbě,co ? :-)
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Já si myslím, že jse hlavně o teplotu. V teple vyrostou keiki, v chladu poupata. Do tepla ho dát, až když je rozpoznatelné, že budou květy. Taková je moje zkušenost.
Moncidalka84

A to poznám jak?Je to moje jediná orchidej,kterou poprvé letnín a viděla jsem bouličky ... proto se nechci něco zanedbat ... bouličky se zatím vytahují , ale zatím hlásí na noc kolem 10°C a přes den něco kolem 16°C tak ho nechám ještě venku a nebudu zalévat,že?Aby mi v té zimě neuhnilo...
Odpovědět