Hybridní Cattleya
Re: Hybridní Cattleya
Mám stejnou. Letos mne ptěšila 6 květy.Nejvíc se podobá hybridu LC Rojo.Jen můj foťák neumí tu barvu. Je opravdu rudá.
Šest květů! Óooooooooooooooooooo
Taky jsem na LC Rojo koukala, ale dospěla jsem k závěru, že to není ona. No, kdo ví. Jak ji nakvétáš? Ráda bych napřesrok trochu větší úspěch.
Kajmii dík
Taky jsem na LC Rojo koukala, ale dospěla jsem k závěru, že to není ona. No, kdo ví. Jak ji nakvétáš? Ráda bych napřesrok trochu větší úspěch.
Kajmii dík
Proto taky píšu, že se jí podobá. Trochu mne potrápila. Udělala pouzdro už loni, ale vypadalo jako prázdné. Najednou leden, druhé pouzdro a kvítka - potěšila mne. Jako ostatní katky - v zimě mírné snížení teploty a zálivky, ale jen mírné. Hodně světla. Neletněná.
Mně vystrčila pouzdro přesně před půl rokem. Když jsem si to v záznamech přečetla, nevěřila jsem. Letnila jsem ji v mezích možností, takže málo. Potíž je se zimováním.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
V rodokmenu bude určitě C. warszewiczii, syn. C. gigas.olaw píše:Ta barvička je nádherná. Já jsem se nechal v Českých Budějovicích ukecat a koupil jsem tento velkokvětý hybrid Katky. Květ je opravdu obrovský. Právě se rozvinul, takže ještě čekáme na tu intenzívní vůni, která mi připomíná repelent na komáry....![]()
![]()
(v pozadí Stenorrhynchos speciosum )
Tak ta červenka je moc pěkná!
Rozkvetla akorát po roce. Ještě má další poupata na jiný pahlíze.
Rozkvetla akorát po roce. Ještě má další poupata na jiný pahlíze.
I ta červená i ta žlutá je moc hezká, zatím takové asi nemám....
Ale musím si počkat, až mi vykvetou mladé rostlinky, snad by tam červená mohla být. Taky mi udělala květní pouzdro, tak jsem byla natěšená a nic, zas si rok počkám.
Já musím mít katky na dvou místech - část je doma, takže v zimě je mírné snížení teploty, část je na schodišti (když mrzne, tak je tam přes noc možná jen 6 nad nulou), ale nestěžují si a kvetou. Tak si myslím, že jsou dost přizpůsobivé.
Ale musím si počkat, až mi vykvetou mladé rostlinky, snad by tam červená mohla být. Taky mi udělala květní pouzdro, tak jsem byla natěšená a nic, zas si rok počkám.
Já musím mít katky na dvou místech - část je doma, takže v zimě je mírné snížení teploty, část je na schodišti (když mrzne, tak je tam přes noc možná jen 6 nad nulou), ale nestěžují si a kvetou. Tak si myslím, že jsou dost přizpůsobivé.
Tahle je taky docela podobná :Zdenka píše:Mám stejnou. Letos mne ptěšila 6 květy.Nejvíc se podobá hybridu LC Rojo.Jen můj foťák neumí tu barvu. Je opravdu rudá.
http://www.paramountorchids.com/jpg/SLC ... yche)1.jpg
Je. Ake jistotu nemáme
Tak jí dám nějaké vlastní jméno.
Zatím mám jedinou červenou, tak je to prostě "ta červená"