škůdce

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
Pavla5

Re: škůdce

Příspěvek od Pavla5 »

Ten líh opravdu funguje, ale musíte dát jen trochu. Osobně ho mám vyzkoušený v Mospilanu proti puklicím na fíkusu a opravdu to zabralo, líh narušil ochranou voskovou vrstvu a insekticid tak mohl zapůsobit ;) .
Ješte dodávám, že jsem je i mechanicky posbírala, co jsem našla.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Do postřiků se dá dát místo li hu smáčedlo. Používám LOC (AMWAY), dávám nepatrně i do zálivky, zvláště když je substrát přeschlý.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Smáčedlo ano, u některých pesticidů je důležitější, u jiných méně. Zajistí zlepšení kontaktu postřiku s rostlinou. Dávám vždy, na orchideje stačí na 1l dvě kapky jaru. Smysl toho lihu je jiný. Má rozpustit voskovou ochranu červců. Nejsem si ale jistý, jak moc je prospěšný v mospilanu. Mospilan je systémový, proniká do pletiv, čili otráví rostlinu celo uvnitř. Škůdci se sáním pak otráví. Líh měl pomoci dotykovým insecticidům, protože tyto působí jen na povhchu rostliny, proto ty chráněné červce moc neohrozí.
Pavla5

Příspěvek od Pavla5 »

Tak aha, tolik hluboko jsem do toho neviděla, nicméně podstatné je, že ty potfory (drze používám cizí označení) jsou pryč :D
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

tak tohle jsem dnes našla. vůbec netuším, co to je. Bylo to suché, šlo to dobře z rostliny dolů. Odstranila jsem kartáčkem na zuby a postříkala Agrionem. Můžete někdo identifikovat, co to je ?
Fotky nejsou nic moc, snažila jsem se to zvětšit co to šlo.
Přílohy
100_4656.JPG
100_4657.JPG
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Ja jsem si cervce prinesla na koupenych odkvetlych falech-nastesti nebyli v substratu ale jen na vyhonu a hlavne ve spicich ockech-tak jsem je vydoubala,potrela lihem,Agrionem a dobry.Jenom mi pak zas chytli trasneku a s tou jsem dlouho bojovala,ale pak jsem ji znicila lihem a Mospilanem-potirala jsem to stridava,zvlast.
Přílohy
trasnenka keika 1.JPG
lm26

Příspěvek od lm26 »

EvaJ píše:tak tohle jsem dnes našla. vůbec netuším, co to je. Bylo to suché, šlo to dobře z rostliny dolů. Odstranila jsem kartáčkem na zuby a postříkala Agrionem. Můžete někdo identifikovat, co to je ?

Vypadá to odpudivě, tipla bych si na plíseň nebo produkt velmi pracovité potvory.. . .ale uvidíme co řeknou zkušenější.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

No jejda Evi. Kdyby to šlo lépe rozeznat. Vypadá to ale na červce. Tolik pohromadě to je síla. Jestli Agrion stačí nevím, chtělo by to tuto do karantény a preventivní postřik na všechny ostatní. Pokud se rozšíří, je to pak náročné.
nina

Příspěvek od nina »

To je tedy něco. Přeji zdar asi náročné práci. Ale určitě se to dá zvládnout. :shock:
EvaJ píše:tak tohle jsem dnes našla. vůbec netuším, co to je. Bylo to suché, šlo to dobře z rostliny dolů. Odstranila jsem kartáčkem na zuby a postříkala Agrionem. Můžete někdo identifikovat, co to je ?
Odpovědět