Průhledné květináče

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
julia

Re: Pruhledné květínače

Příspěvek od julia »

Ahojte,
orchidei pestujem zhruba 4 roky (Orchidea Phalaenopsis), ale stále sa považujem za nováčika a preto by som potrebovala radu od Vás. Jedna z orchideí mi akosi začína "prerastať" cez kvetináč. Mala by som ju presadiť, pretože v kvetináči už mám i ďalšiu jej odnož. Kvetináč má však priemer 15 cm a je plný koreňov. NIkde nemôžem zohnať kvetináč s väčším priemerom ako 15 cm (20 - 25 cm). Obehala som už asi všetky obchody a nikde nič. Najlepšie by sa mi páčil priesvitný plastový...viete mi poradiť, kde by som si mohla takýto kvetináč objednať? Ďakujem Vám za rady...a ešte jedna otázočka...s tým presádzaním by som mala vydržať až do jari, alebo je to v podstate jedno kedy ju presadím?
S pozdravom
Júlia :)
Gabča

Příspěvek od Gabča »

U nás má průhledné květníky běžně např. OBI. Velké jsem koupila jednou v Terra Koruně. A phaly přesazuju kdykoli, dokonce i když mají narašený květní stvol (bez poupat).
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

julia píše:Ahojte,
orchidei pestujem zhruba 4 roky (Orchidea Phalaenopsis), ale stále sa považujem za nováčika a preto by som potrebovala radu od Vás. Jedna z orchideí mi akosi začína "prerastať" cez kvetináč. Mala by som ju presadiť, pretože v kvetináči už mám i ďalšiu jej odnož. Kvetináč má však priemer 15 cm a je plný koreňov. NIkde nemôžem zohnať kvetináč s väčším priemerom ako 15 cm (20 - 25 cm). Obehala som už asi všetky obchody a nikde nič. Najlepšie by sa mi páčil priesvitný plastový...viete mi poradiť, kde by som si mohla takýto kvetináč objednať? Ďakujem Vám za rady...a ešte jedna otázočka...s tým presádzaním by som mala vydržať až do jari, alebo je to v podstate jedno kedy ju presadím?
S pozdravom
Júlia :)

Lukscheiter nabízí 17 cm
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Ahoj,
ja jsem mela take problem sehnat pruhledne kvetinace 12cm a nakonec je kupuji prave u Lukscheitera.Na jeho vystavach.Velke faly nebo rozrostla Oncidka a pod. se kaceji,pokud to jsou robusni rostliny.Ty pak davam do keramickych obalu z OBI z nebo sklenenych z Ikei za 40Kc.Od Lukscheitera jich mam zasobu.Ovsem mensi a vetsi prumery uz jsou pak mlecne a ne zcela cire.Lukscheiter ma stanek i na Flore Lomouc a jinde.Jinak sehnat bud v obchodaku nebo netu-to podle mnozstvi.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

U nás je má běžně Baumax až do 24cm.
Hubi12

Příspěvek od Hubi12 »

Zdravím , já vyrábím tyhle
Přílohy
Kvetinac na orchidej.jpg
Kvetinac na orchidej (1).jpg
Kvetinac na orchidej (2).jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Lepené ze skla jako akvárko?
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No, na stopadesát kytek to asi nebude co? Už se vidím, jak to všechno přenáším, zalévám a letním. To by se proneslo. :lol:
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

A co odtokové dírky? Taky trochu problém, ne?
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

radzak píše:A co odtokové dírky? Taky trochu problém, ne?

vrtat do skla jde diamantovým vrtákem,teda jestli to vůbec sklo je
Odpovědět