Zálivka

Jak často, jak moc a čím zalévat, rosit či hnojit ...
Odpovědět
hanyzka

Re: Zálivka

Příspěvek od hanyzka »

No, už jsem ho přesadila, doufám, že mi vydrží. Substrát byl dost jemný,černý a úplně mokrý, kořenů málo, tak snad jsem udělala dobře. Použila jsem kokočipsy a dřevěné uhlí.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Myslím, že je to dobře, u nobilka a zeleného dendra phalenopsis se mi kokočipsy osvědčily.
hanyzka

Příspěvek od hanyzka »

To je prima, já do kokočipsu zatím dávala všechno - phaly, střevíčníky, oncidko a jemu podobné potvory, s dendrobiem zatím zkušenost nemám, ale snad se mu nakonec u mě bude dařit. Kořeny nevypadaly zas tak zle, jak jsem čekala :)
Veronika

Příspěvek od Veronika »

Pomoc pomoc
Z rodinných důvodů musím odjet akutně zítra večer pryč z města (cca 100 km) a vracím se až v neděli večer. Mám Phal. cornu-cervi v košíku jen tak navolno, rosím pravidelně každý den. A teď nově Phragm. besseae. Bohužel žádný soused na zalévání. Jak mám tyhle kytí zabezpečit, aby moji nepřítomnost přežily. Nerada bych, aby musely na výlet se mnou.
Prosím poraďte.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Možná je to hloupost, ale já bych je obalila rašeliníkem a dala do sáčku, aby byly ve vlhku pořád....

Veronika píše:Pomoc pomoc
Z rodinných důvodů musím odjet akutně zítra večer pryč z města (cca 100 km) a vracím se až v neděli večer. Mám Phal. cornu-cervi v košíku jen tak navolno, rosím pravidelně každý den. A teď nově Phragm. besseae. Bohužel žádný soused na zalévání. Jak mám tyhle kytí zabezpečit, aby moji nepřítomnost přežily. Nerada bych, aby musely na výlet se mnou.
Prosím poraďte.
Veronika

Příspěvek od Veronika »

Nevím nevím. Přemýšlela jsem strčit Phal. do vázy, na dno trochu vody, aby byl pěkně ve vlhku, před tím vykoupat. A to Phragm., jestli navrch nasoukat rašeliník. Jenom aby to holky do neděle vydržely.
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Ahojky,
ja jsem taky parkrat resila rasy v substratu-my taky skladujem destovku v petkach ve studenem tmavem sklepe,takze se nezarasi,ale postupem casu se substrat zarasi-nejprve jsem omyvala pruhl.kvetinace,ale pak mi bylo porazeno at je tam necham.Mam je u ruznych druhu a musim rict,ze jim to svedci.Jak se tu uz uvadelo-rasy si vytvari kyslik a korenum to prospiva.Nekteri lide zalevaji orchidky i vodou z akvarka-napr.muj strejda a moc jim to vyhovuje.Jinak ja take jen orchidky proleju nad kyblikem,vykapu a dam na misto.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

někde jsem četla, že phragm může ve vodě i stát. jestli je v květináči měl by vydržet přes týden. aspon většina z nás zalévá jen jednou týdně, v tom problém nevidím.
Veronika píše:Nevím nevím. Přemýšlela jsem strčit Phal. do vázy, na dno trochu vody, aby byl pěkně ve vlhku, před tím vykoupat. A to Phragm., jestli navrch nasoukat rašeliník. Jenom aby to holky do neděle vydržely.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

[quote="kajmii"]někde jsem četla, že phragm může ve vodě i stát. jestli je v květináči měl by vydržet přes týden. aspon většina z nás zalévá jen jednou týdně, v tom problém nevidím.

Je to tak.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Phragmipedium je jediná orchidka, pod kterou mám misku a v ní neustále cca 1-2 cm vody. bydlí takto dva roky a nestěžuje si. naopak v těchto podmínkách docela slušně kvetla. V přírodě se vyskytují v blízkosti potoků a kořeny mají tedy neustále ve vlhku. Ale v substrátu mám míchaninu s lávovými kamínky.
Odpovědět