Ponořování neboli koupání :-)
Re: Ponořování neboli koupání :-)
"Pršet"
jsem také zkoušela, ale mám pocit, že se voda všude nedostane, nějaký kořínek zůstane pod větším kouskem kůry a bude ochuzen
Také u rostlin na kůrách, kůra nenasákne a hned oschne. Když jsem kůry ještě nic netuše nebezpečí viróz "naházela" do lavoru s vodou, tak si jen chrochtaly. Asi to jinak tedy nepůjde než rosit/pršet aspoň 2-3x denně, aby se to aspoň trošku nacucalo?
Tento postřikovač jsem si před 4-mi dny koupila také
Dám na Vás, je to nejlepší řešení..
Za sebe: specielně Phalaenopsis naliji vodu do podmisky a nechám je tam dokud se pořádně nenapijí, na 14 dní mám klid, vidím že jim to i svědčí....Věra
Já považuji "pršení" za nejpřirozenější způsob závlahy,používám dešťovku nebo RO vodu,listy jsou lesklé a čisté,bez fleků od zasychajících kapek (totéž platí o oknech).Takhle to dělám cca tři roky,letos od ledna i na botanické orchideje... 
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
taktéž "prším" a protože mám většinu kytek docela vlhkých a naprostá většina je navázaná,tak u mně prší 1-2x denně.Samozřejmě dešťovkou,teď cca 2l vody denně,v létě 4l a víc na těch mých pár kousků(cca100),pod pověšenými jsou mísy s keramzitem kde to okape a co se neodpaří ,tak až je toho moc ,tak to vylaeju-takhle nějak vypadá mé okno 

já také zalévám "pršením" čistou děšťovkou, ale okna mám samý flek, nestačím je mýtmarťan píše:Já považuji "pršení" za nejpřirozenější způsob závlahy,používám dešťovku nebo RO vodu,listy jsou lesklé a čisté,bez fleků od zasychajících kapek (totéž platí o oknech).Takhle to dělám cca tři roky,letos od ledna i na botanické orchideje...
Já prším jen ve skleníku, doma to ne, mám krásné parkety, nová okna.Třeba bude jednou skleník i na ty temperované.....marťan píše:Já považuji "pršení" za nejpřirozenější způsob závlahy,používám dešťovku nebo RO vodu,listy jsou lesklé a čisté,bez fleků od zasychajících kapek (totéž platí o oknech).Takhle to dělám cca tři roky,letos od ledna i na botanické orchideje...
No to je báječný oknodrroman píše:taktéž "prším" a protože mám většinu kytek docela vlhkých a naprostá většina je navázaná,tak u mně prší 1-2x denně.Samozřejmě dešťovkou,teď cca 2l vody denně,v létě 4l a víc na těch mých pár kousků(cca100),pod pověšenými jsou mísy s keramzitem kde to okape a co se neodpaří ,tak až je toho moc ,tak to vylaeju-takhle nějak vypadá mé okno
A za mě tedy - i když jsem už tak zpustla, že mi nevadí sem tam kus kůry na zemi, z rostoucího mechu se raduju než abych byla zděšená, kapky vody na zemi mě nechávají chladnou, tak si, přeci jen, moc nedovedu představit, že bych naráz "zadeštila" ostřikovačem celá okna (ale i k tomu možná časem dojde až budu úplně otrlá). Takže já mám tři pumpovací 1,5 l a směřuju rosení přímo k jednotlivým kytičkám. Ovšem o tom 5l už jsem taky uvažovala (stejně mi to tak vychází na jedno rosení) a jediný co mě v tom brání je dojem, že když se budu bytem vláčet s tímhle, nastane u mangela pocit soužití s "dokonalým magorem"
apolenko, on si zvykne
neboj.....a k tomu rosení, já mám na oknech hlavně květináčový, takže u mě to není problém, ale v ZZ to je masakr, kolikrát super potopa
hlavně pod kmenem. Což mi nevadí, je tam dlažba. Ale ty okna mě štvou, vždycky jsem si myslela, že když se zalévá jen dešťovou vodou, tak skvrny na oknech nebudou 
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
Já to valím klidně i po okně,když je špinavé tak si ho umyju sám(umyl jsem to než jsem je dal domů a když bude třeba tak to udělám klidně znovu).Manželku bych stejně mezi kytky nepustil
,ale v létě mi je někdy rosí,když nejsem doma a je moc teplo.