Zachrana Miltonie
Re: Zachrana Miltonie
Ahoj, pokud máš možnost dej jí někam ven do polostínu nebo na zastíněný balkon (hlavně ať na ní neprší). Já úspěšně praktikuju dle rad zkušenějších vlhké hobliny, vzešly mi v nich orchideje kterým už jsem nedávala skoro žádnou šanci. Ikdyž u miltonií jsem to ještě nezkoušela, to jsou potvůrky....
alishka píše:Takze si myslis, ze je lepsi nez mech zasadit to tak, jak popisujes? a za jak dlouho ti vyrazily nove korinky?diky
jestli to je dotaz na mně, tak jsem ji poprvé přesazovala tuším v květnu, pak za měsíc přidala víc substrátu a vršek přikryla mechem...a pozor... včera jsem zjistila, že vyhnala květní stvol a kořeny mezitím prorostly dnem květináče, přihnojuju Wuxalem
Ivana píše:Ahoj, pokud máš možnost dej jí někam ven do polostínu nebo na zastíněný balkon (hlavně ať na ní neprší). Já úspěšně praktikuju dle rad zkušenějších vlhké hobliny, vzešly mi v nich orchideje kterým už jsem nedávala skoro žádnou šanci. Ikdyž u miltonií jsem to ještě nezkoušela, to jsou potvůrky....
Mohla bych Vás poprosit o přiblížení "zachraňování" v hoblinách? Položíte rostilny jen tak do hoblin v květináči nebo např. v krabičce? Jak často rosíte? Díky za odpověď.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Princip je podobný jako v rašeliníku, záleží na tom, jak moc máš vlhké okolí, když je to v suchém bytě, tak do sáčku na vrstvu hoblin, větrat,rosit odle aktuálních podmínek, tak aby byly vlhké, ale ne moc podmáčené, nebo do květináče posadit a ze širšího sáčku poklop, už jsem viděla i květník v přikrytém akvárku, nebo improvizovaně vložený do 5-i litrové PETky od vody s napůl odřízlým víkem jako víčko pařníku.
Tak bohuzel i pres veskerou peci mi rostlina uhnila:( tak priste budu davat na preliti pozor..
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
S toho si nic nedělej,miltonie jsou velice na záchranu,
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
.....komplikované. Zřejmě nedokončila Marion
Příště se ti povede.
Příště se ti povede.