Harmonikový růst

Jak často, jak moc a čím zalévat, rosit či hnojit ...
martinmartin

Re: Harmonikový růst

Příspěvek od martinmartin »

Zdenka píše:
martinmartin píše: Určitě to bude něčím nevhodným v pěstebních podmínkách. Otázka je jen v čem. Mně jen nejde do hlavy proč udělá tři nové výhony v pořádku a pak vyžene dva harmonikové, pak zase v pořádku a další je opět harmonikový.
Možná by bylo dobré uvést, v jakém období rostou ty dobré výhony a v jakém ty pokroucené. Pak by se možná daly odvodit i ty důvody.
Je to nepravidelné, není pravidlo že v zimě vytváří harmonikové a v létě roste dobře. Mám ještě jednu Miltonku a ta ve stejných podmínkách prosperuje velice dobře a nikdy harmoniku nevytvořila.
cheron

Příspěvek od cheron »

Mal som Miltoniopsis 2x ale neprežili. Skúšal som ich pestovať rôznym spôsobom - v kôre, rašeliníku, anorganickom substráte, stále vlhký substrát, vysychajúci substrát ... Rástli naraz 2-3 pahľúzy a jedna z toho normálne, s peknými rovnými listami a druhá harmoniková ... Pestovanie v byte, žiadne chladné podmienky, napriek tomu kvitli stále. Aj som hnojil s hnojivom na kvet (vyšší podiel K oproti N) a aj tak nepomohlo. Vzdal som to s nimi, ako aj celkovo s oncidiovitými (uhynula mi aj Howeara, ktorá inak šla úplne v pohode za 2-3 roky). Ako povedal (myslím že Paphio) - rastl., ktoré "nejdú" letia z domu. Zbytočne trápiť seba i rastl.
I keď ... Miltoniopsky vyzerajú úžasne ... Možno im dám ešte niekedy šancu a skúsim ich. Ale nateraz si od nich dávam "pauzu" ...
mácha

Příspěvek od mácha »

Harmonika je nedostatek draslíku, případně moc dusíku, málo draslíku. Už jsem to tady ukázal. Občasný výskyt je daný hnojením, Miltonie jsou hodně citlivé, používám je jako indikátory nedostatku. Draslík je v orchidejovém substrátu hodně pohyblivý, snadno se vyplaví.
mácha

Příspěvek od mácha »

Harmonika je nedostatek draslíku, případně moc dusíku, málo draslíku. Už jsem to tady ukázal. Občasný výskyt je daný hnojením, Miltonie jsou hodně citlivé, používám je jako indikátory nedostatku. Draslík je v orchidejovém substrátu hodně pohyblivý, snadno se vyplaví.
Odpovědět