Hnojenie
Re: Hnojenie
Samozrejme, budem trpezlivá.....ako často sa doporučuje hnojiť kravincom? Raz za 14 dní ako je to obvyklé u syntetiky?
ale tu Miltonii teď nehnoj, až se jí zpraví kořeny...měla jsem taky jednu co se jí přestalo dařit, vytáhla jsem jí, ostříhala vše uhnilé a poškozené a do substrátu jsem nadrobila a dospod květináče dala větší množství polystyrénu, nacpala jsem ho i do středu kořenů pod rostlinu..a pak jen rosila na substrát. Už se vzpamatovala a nové kořeny dost lezou právě na ten polystyrén, vyrazila už nové výhony, tak jsem začla i pomalu přihnojovat, nejdřív Bio algenem a teď wuxal a výluh z kopřivkaciatko píše:Ďakujem veľmi pekne pani Eva za radu. Zanechávam syntetiku a idem vyskúšať ten kravinec. Dúfa, že sa mi podarí tú miltóniu zachrániť. Ešte raz ďakujem.Katka
mimo to asi díky Bioalgenu mi neuvěřitelně ztloustly a rozrostly se kořeny na všech phalenopsisech, proti loňsku, kdy jsem ho neměla je to rozdíl velký
Samozrejme ju teraz nebudem hnojiť. Aj keď vyráža nové malinkaté korienky z bokov hľúz, skúsim ju trochu zreparovať. Viem že je veľmi háklivá na polievanie a dosť zle sa mi to odhaduje, keďže chodím domov z práce len na víkendy. Aký substrát by se mi doporučili pre miltóniu, aby bol cyklus vysychania aspon 1 x týždenne?
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
to je dost složité, v zimě, kdy se zalévá méně, by týden nebyl takový problém, ale v létě nevím. Také záleží na teplotě místnosti, vlhkosti, atd. jako možná řešení bych poradila nějaký substrát, který nasaje vodu a drží jí a rostlina si bere sama. Mě se osvědčily právě coco chipsy, pro Miltoniopsis drobnější, přidala bych i polystyren a když zalévat, tak namáčením (ale to nemluvím o té poškozené !) a na stanoviště kde je, bych dala větší misku naplněnou keramzitem a ten zalitý vodou. nahoru mřížku nebo mezi keramzit dát obrácenou malou misku a na to postavit květináč s rostlinou. Květináč nesmí být ve vodě ! Trochu se tím zvýší vlhkost. Miltoniopsisy letním, mají to rády a docela slušně mi kvetou.kaciatko píše:Samozrejme ju teraz nebudem hnojiť. Aj keď vyráža nové malinkaté korienky z bokov hľúz, skúsim ju trochu zreparovať. Viem že je veľmi háklivá na polievanie a dosť zle sa mi to odhaduje, keďže chodím domov z práce len na víkendy. Aký substrát by se mi doporučili pre miltóniu, aby bol cyklus vysychania aspon 1 x týždenne?
Evo, taky je letním a mají to opravdu rády
Vyskúšam, čo ste mi poradili. Je to veľmi ťažko, keďže všade v knihách sa píše niečo iné. O substrátoch ani nehovorím. A pokiaľ človek nájde to správne riešenie, môže vykynožiť zopár krásnych kúskov. Čo by som nerada. Ešte raz veľmi pekne ďakujem za radu.
Zdravím,tak jsem se vrátila z "výletu" pro kravince.Cestou jsem tak přemýšlela jaký je vlastně rozdíl mezi krav.hnojem a kobylincem.Krávy mají statkáři celoročně venku takže spásají jen trávu.No a naši oři jsou taky celý den venku a taky spásají jen trávu.Jestli je rozdíl v natrávení a pak se to projevý vyšším obsahem dusíku,já fakt nevím,třeba je to blbost,víte někdo proč ten kravský jo a konský ne? 
Já namáčím králičí bobky, jak na pelargonie, tak na orchideje, jen slabou koncentraci.....
chci se zeptat-používáte někdo ten granulovaný kravinec v bytě??a jak to voní??
abych nevysmradila půl baráku 
Rozdíl mezi kobylincem a kravincem - 1 žaludek proti 4em u krávy.