Vypadá celkem kompaktně. S tou zálivkou vyvázaných celogýn máš pravdu, že to není jednoduché. Také ty větší postupně zpátky hrnkujiEvaJ píše:Radku, je docela kompaktní, zatím nikam z květináče neleze. Ty, co jsem měla vyvázané, tak šly už před rokem zpátky do květináčů. Nestačila jsem je uzalévat.
Coelogyne lawrenceana
Re: Coelogyne lawrenceana
To je ale krásná kytka 
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
No taky myslím. Má se chová pěkně kompaktně, na rozdíl od jiných. Vody bere evidentně dost. Navázat bych si ji netrouf. No, někdo může navazovat i bahňáky, pokud má patřičné podmínky.
A stejně je nádherná i když vzrostlejší. Květ průměru 12cm za to opravdu stojí. Pahlízy vysoké okolo 14cm a celá rostlina je vysoká (jen rostlina) 50cm. Pěstována chladněji. Nijak se mi nerozlézá a rhizomy nejsou nijak zvlášť plazivé viz foto.
Je nádherná
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Uvádí se, že je spíš teplejší. Taky ji nepřehřívám, má temperované podmínky , svědčí ji to.Míra píše: Pěstována chladněji.
Troufáte si ji víc chladit ? Snáší to dobře?
Pěkně kvetoucí obřík 
Pěkně kvetoucí obřík 
Přes den do 18°C a noc okolo 14°C. Celkově začínám zjišťovat, že Coelogyne, o kterých se píše jako o teplých (C. rumphii atd) jdou v těchto podmínkách daleko lépe.Mila.J píše:Uvádí se, že je spíš teplejší. Taky ji nepřehřívám, má temperované podmínky , svědčí ji to.Míra píše: Pěstována chladněji.
Troufáte si ji víc chladit ? Snáší to dobře?
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
To ano, pěstujeme ji podobně. Takhle se nebojím většiny Coelogyn. Možná se najdou, které by chtěly tepleji. Moc jich jistě nebude.Míra píše: Přes den do 18°C a noc okolo 14°C. Celkově začínám zjišťovat, že Coelogyne, o kterých se píše jako o teplých (C. rumphii atd) jdou v těchto podmínkách daleko lépe.
Moje studené Coelogyny znají něco jiného. Není vyjímkou noční teplota 5°C. Tohle si ale u lawrenceany netroufnu.