hybridy

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Martin

Re: hybridy

Příspěvek od Martin »

Jak se jmenuje to opravdu netuším. Tenhle kousek jsem koupil loni již skoro odkvétající. A další hybrídek začíná taky nasazovat na květ :)
miro píše:juuu to je krasne.. jak se jmenuje ?
Martin píše:Nádhera. Taky mi začínají vykvétat.
Martin
tercinka

konečně kvete

Příspěvek od tercinka »

Konečně mi vykvetl můj další neznámý pafík...Koupila jsem ho odkvetlého s cedulkou Pinokio, jak je vidět, tak Pinokio to není...
Nepřipomíná vám nějakého známějšího hybrida? Mě připomíná Saint Alban, myslíte, že je možné, že by to byl on?
Přílohy
Obraz011.jpg
listy
listy
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Tak se mi konečně taky trochu urodilo ;) První z kytek je zřejmě nějaký marketový kousek, který mi nejvíce připomíná Paph. Shireen (philippinense x glaucophyllum). Dostal se ke mně jako poškozená rostlina na záchranu. Po třech letech se konečně odvděčil a hezky vykvetl. Je to celkem robustní rostlina s cca 0,5 metrovým stvolem a 4 květy. Poslední poupě teprve čeká na otevření.
Hezký den
Pavel
Přílohy
PICT0245-upr.JPG
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Druhou rostlinou je (alespoň pro mne) dost vzácný kousek. Je to totiž asi druhá nebo třetí orchidej, kterou jsem si před cca 8 lety koupil na výstavě na Kociánce, jako relativně malý semenáček. Po prvních třech letech hledání správné cesty se konečně chytil a začal přirůstat. A letos se konečně odvděčil prvními květy. Už podle listů jsem tušil, že by to mohla být rostlina, která bude mít něco společného se sekcí Polyantha. Skutečnost ale předčila moje očekávání. Ani ve snu mě totiž nenapadlo, že by rostlina mohla být hybridem s překrásným Paph. parishii. No, výsledek posuďte sami. Tipuji to na Paph. Umatilla (parishii x philippinense).
Hezký den
Pavel
Přílohy
PICT0242-upr.jpg
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Pavle, obě jsou překrásná! Jo, kdo umí, ten umí, a kdo neumí, tak čumí.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Jsou opravdu skvostní,velká pochvala! :P
Ani nevím jestli sem mám dát,svého hybridka,v porovnání s tvýma se trošku stydím... :)
Přílohy
P9062908.JPG
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Pavle, parádní kousky ! Je vidět, že trpělivost se vyplatila, velká gratulace !
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Pavle, máte je vážně krásný a Hani tenhle hybrid se mi móc líbí, tak proč se stydět ;) :D
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

No,proto,že Pavel nasadil latku vysokou,mám slabost pro vousáče,má je krásné.. :P
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

pavelheger píše:Druhou rostlinou je (alespoň pro mne) dost vzácný kousek. Je to totiž asi druhá nebo třetí orchidej, kterou jsem si před cca 8 lety koupil na výstavě na Kociánce, jako relativně malý semenáček. Po prvních třech letech hledání správné cesty se konečně chytil a začal přirůstat. A letos se konečně odvděčil prvními květy. Už podle listů jsem tušil, že by to mohla být rostlina, která bude mít něco společného se sekcí Polyantha. Skutečnost ale předčila moje očekávání. Ani ve snu mě totiž nenapadlo, že by rostlina mohla být hybridem s překrásným Paph. parishii. No, výsledek posuďte sami. Tipuji to na Paph. Umatilla (parishii x philippinense).
Hezký den
Pavel

Pavle, nezbývá jen tiše závidět......počkám na philipinense a pak si pořídím další....Věra
Odpovědět