Květ phalu na keiky

Ascocentrum, Doritis, Phalaenopsis, Renanthera, Rhynchostylis. Vanda …
Zdenka

Re: Květ phalu na keiky

Příspěvek od Zdenka »

Já bych se bála ji bez kořenů oddělovat. Co třeba zkusit spodek poprášit stimulátorem a přidat trošku sphagna, které by se udržovalo mírně vlhké? Připevnit třeba punčochou
evulka

Příspěvek od evulka »

To je dobrá rada , ale mužova maminka se ji chce evidentně zbavit, keika je dost velká a prostě ji chce dát pryč :( , takže já se pokusím o nemožné a než by skončila v popelnici tak to zkusím :roll:
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

A je na stonku? Jestli ano, zkusila bych stejný postup a stonek odstřihnout dlouhý a dát do vody, aby nějak tu rostlinu živil. Jestli není keika na stonku a maminka ji chce odstranit stůj co stůj, tak ji dej na mech a uvidí se. Stimulátor bych použila i tak.
evulka

Příspěvek od evulka »

Zdeni je na dlouhém stonku, to je super nápad :) , mně by to nenapadlo :oops: děkuji moc , zkusím to do té vody ....
halelůůůůůja za toto forum :P ;)
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Sama jsem zvědavá. Dej vědět, jak to dopadlo.
katkra

Příspěvek od katkra »

Dobrý den ,chtěla bych poprosit o radu ,
mám phal a na jednom stonku se mi udělali keiky a na druhém stonku se mi začíná dělat stonek na kvetení a ještě jedna keika,
mám ji nějak víc hnojit nebo něco aby jsem udržela jak keiky tak aby mi kvetla.Předem děkuji :mrgreen:
evulka

Příspěvek od evulka »

Tak jsem z toho jelen, je to pro mně spíš pokus ,ale kořínek asi nevyhodí :? ještě to nechám , protože rostlina je v pohodě, ale myslím, že ten květ ji asi odešle do záhuby....http://orchidky.rajce.idnes.cz/KEIKY/
Barbez2

Příspěvek od Barbez2 »

rozhodně bych rostlinu nenechával ve vodě není to přeci jen vodní rostlina
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

On je nejspíš ve vodě zbytek stvolu, na kterém keika vyrostla. Ale je divné, že nechce vyhodit žádný kořínek. Ještě bych ji zkusila nechat. Jen bych ji nedusila v tom vlhkém vzduchu. Mohla by chytit plíseň. Nakonec chleba to nejí, tak bych ji nelikvidovala. Škoda, že nemohla zůstat na mateční rostlině.
evulka

Příspěvek od evulka »

Tak já ten poklop sundám ;) , myslela jsem , že snáz pustí kořínek, určitě ji nechám, uvidím co ukáže a v té vodě je jen kousek stvolu a ani nijak nezahnívá...
Odpovědět